Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Zeg nooit ‘nooit’

Mag Great Old dit seizoen zelfs landstitel ambiëren? Drie clubcoryfe­eën oordelen Achten jullie zelfs de landstitel mogelijk?

-

Terwijl Genk, Club Brugge en Anderlecht met de punten morsten, rukte Antwerp op naar plaats 2 in de stand. De oudste club van het land doet steeds meer van zich spreken, maar hoe hoog mag de Great Old mikken? We legden ons oor te luister bij drie coryfeeën.

Rudi Smidts:

Walter Meeuws:

“Absoluut. Als je ziet dat er met Genk slechts één ploeg een beetje boven uitsteekt. Na die eerste helft tussen Antwerp en Genk

Cisse Severeyns:

(RAFC gaf nadien een 2-0-voorsprong uit handen: 2-4, red.)

besef je dat er wel wat mogelijk is. Genk staat als ploeg nog iets sterker, maar heeft ook een jonge kern. In Play-off 1 zullen andere factoren een rol spelen, ervaring zelfs een heel belangrijk­e. Antwerp heeft een goeie mengeling van talenten en jongens die al eens kampioen speelden. Zeg dus nooit ‘nooit’.”

“Antwerp moet volgens mij realistisc­h zijn. Het zou niet goed zijn voor de spelers dat iedereen de druk zo hoog opvoert. Lierse en Beveren hebben in het verleden bewezen dat het kan, maar die titel mag geen uitgesprok­en ambitie zijn. De doelstelli­ng bijstellen naar een Europa League-ticket is al fantastisc­h.”

Walter

Meeuws:

“De titel, dat kan wel dit jaar. Genk stak er lange tijd met kop en schouders bovenuit, maar laat nu ook punten liggen. We zullen zien of Antwerp na de winterstop een terugval krijgt. De huidige tweede plaats zegt veel over de wisselvall­igheid van Club Brugge en Anderlecht. Ik heb de match van Antwerp in Anderlecht gezien. Na een slechte eerste helft heeft het Anderlecht daar met de rug tegen de muur geduwd. Dus..”

Rudi Smidts:

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Antwerp viert zijn 0-3 zege bij Cercle Brugge.
FOTO PHOTO NEWS Antwerp viert zijn 0-3 zege bij Cercle Brugge.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium