Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik stond al voor hetere vuren”

Speelt pas zijn tweede volledige wedstrijd

-

Van 14 september, de 1-0- overwinnin­g tegen KV Mechelen op het Kiel, was het geleden dat Gertjan De Mets, voor één seizoen gehuurd van Zulte Waregem, aan de aftrap verscheen bij Beerschot Wilrijk en de negentig minuten volmaakte. “Het waren moeilijke maanden, maar ik stond al voor hetere vuren.”

Tegen Tubeke kwam de 31-jarige WestVlamin­g pas voor de tweede keer aan de aftrap. Hij leverde een sterke prestatie en mocht zijn aandeel in de 5-2-zege van de Mannekes met opgeheven hoofd opeisen.

“Ik heb lang moeten wachten op die tweede kans, verder dan enkele korte invalbeurt­en kwam ik niet”, vertelt De Mets. “De ploeg speelde de voorbije weken steeds beter, maar wegens blessures en schorsinge­n was het nu eindelijk nog eens aan mij. Je kan als speler alleen hard blijven werken op training en zorgen dat je klaar bent voor de dag dat er een beroep op je wordt gedaan. Een cliché, maar het is niet anders. Vanbinnen knaagt dat machteloze gevoel enorm, maar naar buiten mag je dat niet laten merken. En als je dan mag spelen, is het moeilijk om na zo’n lange afwezighei­d meteen het juiste ritme te pakken te krijgen. Bovendien wil je je zo graag tonen. Gelukkig leerde ik met die dingen goed om te gaan, want ik heb tenslotte in mijn carrière al voor hetere vuren gestaan. Toch was ik uiteraard blij dat we ondanks de vele afwezighed­en en wijziginge­n in het elftal met vlotte 5-2 cijfers wonnen van een stugge en moeilijk te bespelen ploeg als Tubeke. Ondertusse­n heb ik me trouwens volledig aangepast aan mijn nieuwe omgeving en voel ik me prima op het Kiel.”

Jullie speelden zaterdag misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium