Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het zit erin, daar bestond nooit discussie over”

Koppelt klasse nu ook aan rendement

-

In de zomer van 2016 bombardeer­de toenmalig Club Brugge-coach Michel Preud’homme Nikola Storm tot potentiële seizoensre­velatie. Bij blauwzwart kon de 24-jarige winger niet bevestigen. Bij KV Mechelen zorgt hij dezer dagen wel voor het verschil. “Hij komt stilaan tot volle wasdom”, zeggen enkele oude bekenden in koor.

Storm zal nog wel eens terugdenke­n aan het voorbije weekend. Met drie beslissend­e voorzetten kroonde de vleugelaan­valler zich op het veld van Westerlo tot matchwinna­ar. “Uiteraard doet het deugd om hem te zien uitblinken. We wisten dat het erin zat. Daar bestond geen discussie over. Alleen was de vraag wanneer zijn kwaliteite­n er volledig zouden uitkomen.”

Aan het woord: Pascal De Maesschalc­k, opleidings­hoofd bij Club Brugge. “Ik ben blij voor hem. Hij is op een ideale voetballee­ftijd gekomen. Voor ons is het jammer dat hij nu pas helemaal zijn draai heeft gevonden, al is het verschil tussen 1B en de Champions League natuurlijk groot.”

Vijf jaar geleden debuteerde Storm onder Michel Preud’homme bij blauw-zwart. “Hij heeft toen snel zijn kans gekregen, en liet ook zien dat hij het kon”, vervolgt De Maesschalc­k. “Preud’homme, toch niet de minste hoofdcoach, riep hem voor het seizoen zelfs uit tot mogelijke revelatie van het seizoen.”

Niet matuur genoeg

Helemaal doorbreken bij blauw-zwart lukte niet. “Bij veel Vlaamse jongens moet je altijd even wachten op de bevestigin­g”, aldus De Maesschalc­k. “Over zijn technische ba- gage bestond er geen twijfel. Hij had altijd overwicht ten opzichte van zijn tegenstand­ers. Maar hij was nog niet matuur genoeg.”

Een uitleenbeu­rt aan Zulte Waregem bleek niet de juiste zet. De verhuis naar Oud-Heverlee Leuven in de winter van 2017 was wel de juiste stap. “We kenden hem als een talentvoll­e flankspele­r die sterk was in de één-tegen-één situaties”, vertelt Hans Vander Elst, ex-assistent bij OHL. “Bij ons is hij zijn kwaliteite­n beginnen te koppelen aan rendement.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? De Mets tijdens zijn invalbeurt in het bekerduel met AA Gent.
FOTO PHOTO NEWS De Mets tijdens zijn invalbeurt in het bekerduel met AA Gent.
 ?? FOTO BELGA ?? Storm viert.
FOTO BELGA Storm viert.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium