Gazet van Antwerpen Stad en Rand

26-jarige moet wintertran­sfers regelen

JUPILER PRO LEAGUE

- (jug)

Eind augustus ontsloeg Lokeren sportief directeur Willy Reynders. Hij is eigenlijk niet vervangen, maar de Waaslander­s hebben in januari wel nood aan versterkin­gen. Trainer Trond Sollied heeft uiteraard een netwerk, maar iemand zal de deals wel moeten onderhande­len.

Die verantwoor­delijkheid ligt nu bij Thomas Bernaert. “Ik was vier jaar lang de rechterhan­d van Willy Reynders”, zegt hij. “Ik stelde contracten op, deed admininist­ratief werk, nam medewerker­s aan. Ik kan wel zeggen dat je dan heel veel leert. Daarom voel ik me klaar voor deze taak. Al heb ik uiteraard niet de eindverant­woordelijk­heid. Die ligt bij onze voorzitter en onze trainer met wie we heel veel gaan overleggen.”

Bernaert studeerde Sportmanag­ement en voetbalde zelf. “Ik heb heel mijn jeugd bij Standaard Wetteren gespeeld. Ondertusse­n is dat door de drukke job Edeboys in tweede provincial­e geworden, maar ik ken het voetbalwer­eldje wel een beetje. In deze functie kom je ook snel in contact met clubs en makelaars en die leer je ook heel snel kennen.”

Veel zaakwaarne­mers kregen overigens al een mail vanuit Daknam met het wenslijstj­e van Lokeren. Ze zoeken in januari naar een spits, een rechterfla­nk met diepgang, een centrale/offensieve middenveld­er en eventueel een centrale verdediger.

Lokeren staat allerlaats­te in 1A. Roger Lambrecht (87) wil de club graag verkopen, maar een degradatie zou nefast zijn voor de verkoopspr­ijs. Daarom wil de voorzitter in januari nog eens flink investeren in transfers. Die moeten geregeld worden door de 26-jarige Thomas Bernaert, die nu de sportieve zaken regelt.

 ?? FOTO RR ?? Thomas Bernaert.
FOTO RR Thomas Bernaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium