Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld”

Jonas Laureys is dolgelukki­g met zijn doelpunt dat winst oplevert

-

Rupel Boom pakte zondag de volle buit tegen Knokke en dankt die 1-0-zege aan een schitteren­d doelpunt van Jonas Laureys. De snelle buitenspel­er rolde de defensie van de kustploeg helemaal op en knalde staalhard binnen.

“Die goal zorgde voor een enorme ontlading. Niet alleen bij de ploeg, ook en vooral bij mezelf”, zegt Laureys. “In de voorbije wedstrijde­n had ik behoorlijk veel kansen gemist en daar zat ik mee in mijn maag. Vorige week op Lierse Kempenzone­n kwam ik twee keer alleen voor de doelman, maar scoren lukte niet. Omdat we toen verloren, voelde ik me echt schuldig. Ik zal nooit een echte topschutte­r worden die er twintig binnen legt. Elk seizoen zit ik rond de twaalf goals, maar nu stond ik dus toch al een tijdje droog en dan begin je na te denken. Al ben ik noot gaan twijfelen. Ik geloof in mezelf en weet dat ik altijd het beste van mezelf geef.”

Als Laureys scoort, gebeurt dat meestal in volle ren, na een loopactie. “Dat is net heel moeilijk. Ik ben geen targetspit­s van twee meter die zijn gewicht en gestalte in de strijd kan werpen. Ik moet het van mijn snelheid hebben. Afwerken op een moment dat je aan het lopen bent, is een stuk moeilijker dan een intikker vanop vijf meter. Ach, er zullen altijd mensen zijn die kritiek hebben. Ik voel veel appreciati­e van de trainer en de ploegmakke­rs. Dat is het voornaamst­e.”

De zege tegen Knokke kwam ook net op tijd voor Rupel Boom.

“Wij werken al onze thuismatch­en op zondag af en weten voor de aftrap al wat de andere ploegen hebben gedaan, want bijna alle matchen in onze reeks vinden op zaterdag plaats. We hadden sowieso al iets goed te maken na die vier op achttien en met de resultaten van zaterdag in het achterhoof­d werd de druk alleen maar groter. Gelukkig hebben we daar goed op gereageerd.”

De heenronde zit er nu op. Rupel Boom staat mooi in de middenmoot. “Na vijftien speeldagen denk ik dat het klassement niet meer liegt. We staan op een gedeelde achtste plaats en dat lijkt me een correcte tussenbala­ns. Wat ik vooral positief vind, is dat we nooit zijn weggespeel­d. Dat betekent dat we ook in de terugronde tegen iedereen punten kunnen pakken. Te beginnen zondag met de komst van leider Thes. Dat is een mooie affiche om het jaar mee af te sluiten. We gaan het hen zeer lastig proberen te maken.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Jonas Laureys dol van vreugde. Hij zorgde voor het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Rupel Boom en Knokke.
FOTO TOM GOYVAERTS Jonas Laureys dol van vreugde. Hij zorgde voor het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Rupel Boom en Knokke.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium