Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geblesseer­de Matthias Van Trier filmt wedstrijde­n van ploeg

- (wp) (mabe) (lce)

Sint-Lenaarts is er tegen Houtvenne niet in geslaagd om de reeks van wedstrijde­n zonder nederlaag tot negen stuks uit te breiden. Voor de winterstop wacht nog de moeilijke thuismatch tegen Wellen. Voor Matthias Van Trier komt er geen rustperiod­e aan. Na een operatie aan de kruisbande­n werkt hij aan zijn terugkeer.

Trainer Gino Swaegers zorgde ervoor dat Van Trier ook tijdens zijn gedwongen afwezighei­d betrokken bleef bij de ploeg. En dat gebeurde op een wel heel aparte manier. Sinds het begin van het seizoen filmt Van Trier de wedstrijde­n van Sint-Lenaarts. De beelden worden dan geanalysee­rd en besproken.

“Sinds half november ben ik weer aan het trainen. De intensitei­t van de trainingen wordt wekelijks opgetrokke­n. Ook tijdens de winterstop blijf ik verder werken.” Van Trier blijft voorzichti­g in het vooropstel­len van een terugkeer in de ploeg. “Ik weet wat Jeroen Mertens van Zwarte Leeuw is overkomen. Die is te vroeg weer gaan spelen, geraakte opnieuw geblesseer­d en is intussen gestopt met voetballen. Ik krijg van de trainer de tijd om te herstellen en dat apprecieer ik enorm.”

Van Trier zag zijn ploeg zaterdag kopje-onder gaan tegen Houtvenne. “Houtvenne is een sterk collectief geheel. Niemand bij ons speelde onder zijn niveau, maar Houtvenne was gewoon beter. Vooral Kjell Ven vond ik bij de tegenstrev­er sterk spelen. De Kempenaars hebben het op een drassig veld en in barre weersomsta­ndigheden heel verstandig aangepakt. Tegen die ploeg verliezen, is geen schande. Wij speelden een schitteren­de heenronde. Zaterdag moeten we ons herpakken tegen Wellen.” ’t Fortje Zwijndrech­t wist zich in tweede klasse op de valreep te plaatsen voor de playoffs. Zwijndrech­t had aan een 44gelijksp­el tegen Heusden genoeg om als vierde te eindigen. Brasschaat eindigt na een 35nederlaa­g tegen Veltem als zevende en speelt de playdowns. Antwerp Phantoms beleefde een zwaar weekend. Vrijdagavo­nd verloor het in Nijmegem met 83 tegen Devils (periodesta­nden: 40, 31, 12). Pas bij een 70achterst­and kon Urlings Phantoms op het scorebord zetten. Met goals van De Winter en opnieuw Urlings won Phantoms nog wel de derde periode.

Zondag bood Phantoms thuis tegen HYC Herentals meer weerwerk, maar ondanks puik keeperswer­k van Mike Jansen kon het een zevende nederlaag op rij niet worden voorkomen. Eindscore: 35 (11, 13, 11). De Antwerpse doelpunten kwamen van Urlings, De Winter en Pittoors.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium