Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Aanvaller Lucas Stevens staat er na moeizaam begin weer

- (stdr)

Ternesse bleef zaterdag tegen Leopoldsbu­rg op een 1-1gelijkspe­l steken. Geen uitslag om wild van te worden, al stond Lucas Stevens na afloop wel te blinken. Na een moeilijke start van het seizoen staat de flankaanva­ller er weer.

“De start van de competitie was niet geweldig voor mij, maar nu sta ik toch alweer even in de ploeg”, zegt de 26-jarige Lucas Stevens. “Natuurlijk ben ik tevreden, zeker omdat ook de ploeg goed draait. We moeten er wel elke week voor blijven knokken. Het is nu aan mij om ervoor te zorgen dat ik een vaste waarde blijf.”

“Het weer speelde zaterdagav­ond een grote rol”, zegt Stevens over het gelijkspel tegen Leopoldsbu­rg. “Eerst hadden we wind tegen, na de rust zat de wind dan mee. Het pleit voor ons dat we altijd hebben proberen te voetballen, ook al waren we in het begin niet wakker. Toen vergaten we enkele keren te scoren. Maar goed, soms gaat de bal erin, soms niet. Geluk speelt een belangrijk­e rol. Als we dit spel kunnen blijven brengen, zie ik de toekomst veelbelove­nd in. Vergeet ook niet dat we ons hebben herpakt na de zware 3-0-nederlaag in Zwarte Leeuw. 1-1 is dan zeker niet slecht. We hebben nu 21 punten en moeten ervoor zorgen dat we niet zoals vorig seizoen tot het einde moeten bikkelen voor het behoud. We zijn alvast op de goede weg.”

“Dat de coach vindt dat we de lat hoger mogen leggen? Dat moeten we zeker proberen. We willen een gevestigde waarde in het nationale voetbal worden. Alles kan dus nog beter. De mentalitei­t en het puntenaant­al zijn goed, maar misschien moeten we nog iets meer echt willen winnen. Te beginnen zondag tegen Bornem in onze eerste wedstrijd van de terugronde. Hopelijk volgt hetzelfde scenario als in de heenronde toen we met 1-3 wonnen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium