Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Verlies is onverklaar­baar en onaanvaard­baar”

Bart Cornelisse­n en Cappellen geven haast zekere winst nog uit handen

- EDDY NOUWS

Op het doorweekte en moeilijk bespeelbar­e veld van Bocholt had Cappellen lange tijd uitzicht op puntenwins­t, maar in de slotfase werd een 0-2-voorsprong nog uit handen gegeven. “Dat we nog verloren, is onverklaar­baar en onaanvaard­baar”, vindt Bart Cornelisse­n, die het Cappelse openingsdo­elpunt voor zijn rekening nam.

Tot minder dan een kwartier voor tijd zag het ernaar uit dat Cappellen voor een herhaling van de krachttoer van zijn vorige uitwedstri­jd zou zorgen. Toen werd toenmalig viceleider Temse op eigen terrein met 1-4 in het verlies gespeeld. Bocholt, de dichtste achtervolg­er op koploper Hasselt, leek tot dan niet bij machte om de Cappelse organisati­e te ontwrichte­n. Tot de Limburgers in de laatste twaalf minuten de 0-2-achterstan­d nog ombogen in 3-2winst. Een volledig gestolen zege voor Bocholt op basis van de negentig minuten voetbal die we te zien kregen.

“Dat we verloren, is onbegrijpe­lijk voor wie de wedstrijd heeft gezien”, zegt Bart Cornelisse­n. “We stonden goed in blok en hadden de wedstrijd volledig onder controle. In de eerste helft gaven we niets weg en na de rust slaagde Bocholt er niet in om het windvoorde­el te benutten. Wij waren de best combineren­de ploeg en dat resulteerd­e ook in de meeste kansen en twee doelpunten van uitstekend­e makelij.”

“Dat ik de openingstr­effer voor mijn rekening kon nemen, deed natuurlijk deugd. Ik werd nog eens centraal in steun van Dirk Mathyssen uitgespeel­d en dat gaat me beter af dan een positie op de flank. Centraal kom ik sneller in de zone van de waarheid en kan ik meer voor gevaar zorgen. Mijn voorkeur doet evenwel weinig ter zake. Het ploegbelan­g primeert.”

Het goed gevoel dat de Cappellena­ars lange tijd hadden, ebde in de slotfase volledig weg. Cornelisse­n: “De thuisploeg strafte elk foutje af en kende dan ook nog meeval bij de afwerking. Toch moeten we ook de hand in eigen boezem durven te steken. Een gebrek aan efficiënti­e, maturiteit en volwassenh­eid werkte de nederlaag in de hand. Het is niet de eerste keer dat ons dat overkomt. Daar moeten we de nodige lessen uit trekken. De zestien punten die we nu hebben, staan niet in verhouding tot het voetbal dat we brengen. We moeten dringend leren onszelf te belonen, zodat we uit de lage middenmoot wegraken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Een foto uit de wedstrijd van een week geleden tegen Heur-Tongeren waarin Bart Cornelisse­n (links) Stijn Quintiens probeert af te stoppen.
FOTO KOEN FASSEUR Een foto uit de wedstrijd van een week geleden tegen Heur-Tongeren waarin Bart Cornelisse­n (links) Stijn Quintiens probeert af te stoppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium