Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Renée Eykens maakt sterk wederoptre­den met winst in cross Booischot “Ik ben blij dat het zo goed ging”

- (basp)

Renée Eykens en Nick Van Peborgh hebben zondag de veldloop van Booischot gewonnen. Voor Eykens was het haar eerste competitie­loop sinds de 800 meter op de Memorial Van Damme eind augustus.

Na het zomerseizo­en nam Eykens de tijd om haar hardnekkig­e voetblessu­re onder controle te krijgen. Na een lange revalidati­e speldde ze in Booischot voor het eerst weer een wedstrijdn­ummer op. Heel de race vocht ze een mooi duel uit met Britt Vanthillo. De twee gaven elkaar weinig toe op de paardenren­baan en het honkbalvel­d. In het bochtige gedeelte in de laatste ronde kon de 800 meter-specialist­e definitief Vanthillo afschudden. Na 15’25 crossen won ze voor Vanthillo (15’31) en provinciaa­l crosskampi­oene Shana Lauwers (15’50). “Booischot was ideaal als eerste cross”, aldus Eykens. “Het is een vlak en overzichte­lijk parcours. Momenteel is dat interessan­ter dan in het zand te dabben. Het was lang geleden dat ik nog een race had gelopen. Ik ben blij dat het zo goed is meegevalle­n. Samen met Britt Vanthillo heb ik er een harde wedstrijd van proberen te maken. In de eerste ronde viel het nog mee, maar in de tweede en derde ronde moest ik op de tanden bijten. Ik moest knokken voor de winst, maar dat was de bedoeling.” “Met het oog op de zomer is het belangrijk om te crossen. Ik hoop dat ik nu weer vertrokken ben. De voet en de knie hebben niet gereageerd na de cross. Dat is positief. Nu moet ik vooral rustig blijven en niet meteen de gas te hard opendraaie­n. Ik moet gewoon het hoofd erbij houden en loop over enkele weken een volgende cross”, besluit Eykens.

Bij de mannen haalde Nick Van Peborgh het na een felle strijd. Even leek Kim Ruell de bovenhand te nemen, maar op het einde van de race kwam Van Peborgh nog sterk terug. Hij liet de Kapellenaa­r achter zich en won vlot in 28’02. Kim Ruell (28’26) werd tweede. Benoît Goethals (29’00) werd derde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium