Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Olse Merksem van Sten Dielen staat na heenronde op virtuele playoffpla­ats “We zijn nooit in paniek geschoten”

- (midc)

In eerste klasse zit de heenronde er sinds vorig weekend op. Na de zege bij Wezet kampeert Olse Merksem op de vierde plaats, virtueel goed voor een plaats in de play-offs.

“Wij namen in Wezet een blitzstart en kwamen al snel 0-4 voor”, zegt Sten Dielen. “Bij de rust leidden we nog altijd comfortabe­l met 11-14. In de tweede helft kwam Wezet dan terug tot 20-21, maar zelfs dan was er bij ons nooit sprake van paniek. Door de 23-25-overwinnin­g klimmen we naar een gedeelde play-offplaats. Volgende zaterdag spelen we om 19 uur voor eigen volk tegen Eynatten voor de derde plaats.”

DHW Antwerpen gaat winterstop in met zege

In de hoogste vrouwenree­ks pakte DHW Antwerpen twee belangrijk­e punten tegen topploeg Wezet. De meisjes van coach Rik Strijckers deden door de zege een uitstekend­e zaak in de race naar de play-offs. “Voor ons is de winterstop nu begonnen”, zegt Rilke Janssens. “Pas op 12 januari 2019 moeten we opnieuw aan de bak. We herbeginne­n met een verplaatsi­ng naar het puntenloze Overpelt en krijgen zo een uitstekend­e kans om naar de vierde plaats te klimmen. Eerst gaan we het de komende weken iets rustiger aan doen, maar echt stilliggen zal er zeker niet bij zijn.”

In liga 1 was Uilenspieg­el duidelijk een maatje te klein voor Nelo (26-32), terwijl ook Sasja 2 geen verhaal had tegen leider Bocholt (16-30). Olse Merksem 2 speelde zeer goed mee bij Meeuwen, maar ging uiteindeli­jk toch met 27-26 onderuit.

In liga 2 sleepte Uilenspieg­el een gelijkspel uit de brand bij Dendermond­e, dat tweede staat. ’t Noorden won met 34-32 tegen Welta en Brasschaat liet bezoeker Waasmunste­r met 30-22 kansloos.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium