Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eerste doorbraak in jacht op inbrekersb­ende: opgepakte Albanees (19) bekent

- (jaa)

lokale politie heeft een eerste succes geboekt in de strijd tegen de inbrakenpl­aag. Ze konden een jonge Albanees, die drie inbraken bekende, aanhouden.

Schoten wordt nu al enkele weken geteisterd door inbrekers. In november werden liefst 36 feiten geregistre­erd. “Mijn korps zette daarom maximaal in op patrouille­s en controles”, aldus hoofdcommi­ssaris Dirk Lemmens. “Dit leidde voorbije zaterdag tot de arrestatie van een verdachte van drie woninginbr­aken eerder op die dag.”

Zaterdagav­ond werd ingebroken in drie woningen in de wijk Koningshof. Diezelfde avond merkten inspecteur­s van de politie van Schoten tijdens een patrouille twee verdachte personen op in het centrum van de gemeente. “Toen zij het politievoe­rDe tuig opmerkten, vluchtten ze weg”, vertelt woordvoers­ter Kristel Wouters. “Onmiddelli­jk deden alle ploegen van onze politie en inspecteur­s van de omliggende zones nazicht.”

In eerste instantie leverde de speurtocht niks op. “Enkele uren later merkte een alerte agent het tweetal opnieuw op aan een bushalte”, vervolgt Wouters. “Na een korte achtervolg­ing konden onze inspecteur­s een van de verdachten staande houden. In de rugzak van de 19-jarige Albanees troffen ze voorwerpen aan die eerder die dag werden ontvreemd uit de drie woningen. De verdachte, die de feiten bekende, werd aangehoude­n. Hij werd voorgeleid bij de onderzoeks­rechter, die zijn aanhouding bevestigde. De tweede verdachte blijft nog op te sporen.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Korpschef Dirk Lemmens van politie Schoten.
FOTO JAN AUMAN Korpschef Dirk Lemmens van politie Schoten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium