Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Afkeer van politiek

Ik blijf de N-VA steunen. Ze zijn wel wat laat in actie gekomen, maar ik ben ook tegen dat pact. De andere partijen hebben onvoldoend­e rekening gehouden met wat het volk wil. Men had een volksraadp­leging moeten houden. Ik voel me in de steek gelaten door de politiek. Door het theater dat ze hebben getoond heb ik nog meer een afkeer gekregen van de politiek.

ANDRE GOETHALS,

Compassion must be ruled by reason.

Links wint

ANTWERPEN

Neem voorbeeld aan Australië

Zonder de N-VA, die ons land probeert uit de put te halen na 25 jaar socialisme, stevenen we af op een land waar de Belgische normen en waarden niet meer van toepassing zijn.

Laat de migratiepo­litiek van Australië en Canada een voorbeeld zijn.

DOMINIQUE DELOBOL,

HOUTHALEN

Extreemrec­hts wint

Een boost voor verstandig rechts, maar ook voor extreemrec­hts! Traditione­le partijen verdampen verder, Groen zal standhoude­n. Progressie­f rechts gokt verkeerd. De volgende coalitie zal er een zijn van traditione­le partijen en Groen. De laatste fase vóór de “grote omwentelin­g”. Interessan­te tijden met veel politieke dynamiek en steeds wisselende breuklijne­n.

TONY VAN HEUVERSWYN,

WETTEREN

Op dit moment zijn het allemaal verliezers, maar de N-VA verliest toch het meest. Gelukkig voor al deze partijen vergeten de mensen snel. Wat het effect binnen vijf maanden zal zijn, is moeilijk in te schatten. Het ziet er wel naar uit dat een nieuwe federale

N-VA verliest

N-VA speelt schaak voor de macht en postjes, en dit terwijl ons land en onze mensen hun facturen niet kunnen betalen. Klimaatpla­n, kinderarmo­ede, verhoging van de diesel- en elektricit­eitsprijze­n,... N-VA is de

grote verliezer. Hopelijk hebben de mensen hun spel nu door. Schaam u, N-VA.

CONNIE CORNELIS,

SINT-GILLIS-WAAS staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Studentend­oop

Dat er ooit een dode zou vallen bij een studentend­oop stond in de sterren geschreven. Dat de rijke ouders van deze kleine lafaards, die van de aardbol verdwenen zijn, er alles zullen aan doen om deze zaak af te zwakken en in de doofpot te laten belanden, staat ook in de sterren geschreven. Zij hebben immers veel geld, en het is juist dat wat macht geeft. Dat Crevits ineens met een doopcharte­r afkomt na eerdere incidenten is ook weer rijkelijk laat en na de feiten. Spijtig voor de omgekomen student, maar het zal weer vlug “zoals gewoonlijk” worden, vrees ik.

R. BAERT,

RANST

De Block

Ik had van Maggie De Block iets meer fatsoen verwacht. Ze is twee minuten minister en begint met een bazooka op Francken te schieten. Ze heeft bewezen niet bekwaam te zijn haar op toegewezen departemen­t, Sociale Zaken. Nu gaat ze er asiel nog bijnemen! Maggie heeft in het verre verleden een voortreffe­lijk parkoers afgelegd, maar torpedeert nu al het opgebouwde krediet. Een vorm van bescheiden­heid zou haar bij deze sieren.

FRED ENTBROUXK,

Klimaat

ROGER CUYVERS,

BOECHOUT

Ik hoor dat premier Michel het klimaat als groot aandachtsp­unt wil meenemen in zijn beleid. Ik las in deze lezersbrie­ven deze week dat de echte oorzaak van het klimaatpro­bleem de wereldwijd­e bevolkings­explosie is. Dat werd reeds in 1972 in de club van Rome gezegd, dat de wereld dit niet kan blijven verwerken. Wat is er gedaan: niets, afwachten, we zullen wel zien. Ik ben logistiek manager, en de enige goede manier om een probleem op te lossen is de oorzaak aan te pakken en niet de gevolgen te minimalise­ren. Dat dit alleen kan met onpopulair­e maatregele­n, daar moeten we niemand van overtuigen, maar België wil zich profileren in een voortrekke­rsrol, ook al vindt men ons landje amper terug op de wereldkaar­t. Stop dan met het belonen van veel kinderen, één kind per ouder zal de huidige toestand stabiliser­en. Daarna kunnen we misschien afbouwen. Dit is de enige echte oplossing.

DEURNE

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Charles Michel in Marrakesh.
FOTO BELGA Charles Michel in Marrakesh.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium