Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Torpedo’ vuurt eerste beelden op ons af

Spectacula­ire trailer van Vlaamse duikbootpr­ent

-

Het werd afgelopen zomer aangekondi­gd als een “spectacula­ire primeur” voor de Vlaamse film. En nu de eerste beelden van gelost zijn, lijken die verwachtin­gen te worden ingelost.

De eerste Vlaamse duikbootfi­lm deelde gisteren in ware Hollywoods­tijl zijn trailer en daarin geeft regisseur Sven Huybrechts een glimp van zijn hoofdrolsp­eler Koen De Bouw als verzetsstr­ijder in de Tweede Wereldoorl­og. Ook Sven De Ridder, Vic De Wachter, Ella-June Henrard, Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren, Bert Haelvoet en Stefan Perceval hebben een rol. Samen met De Bouw spelen ze Vlaamse rebellen die een Duitse U-boot kapen en uranium van Congo naar Amerika verschepen om een atoombom te maken.

Aan de explosieve

beelden

te zien, mocht wat kosten. Het idee voor de actieprent lag zeven jaar op de plank bij productieh­uis A Team Production­s, maar kon pas gefinancie­rd worden toen

van Adil El Arbi en Bilall Fallah begin dit jaar de kassa deed rinkelen. “Al dat geld hebben we in gestopt”, zegt producent Kobe Van Steenbergh­e. Er werd onder meer een onderzeeër levensecht nagebouwd, mét werkende machinekam­er. En voor de buitenopna­mes trok de filmcrew naar Malta. De première staat gepland voor 23 oktober 2019.

Patser

Torpedo

Torpedo

 ??  ??
 ?? FOTO'S RR ??
FOTO'S RR
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium