Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duiken tot de bodem

- (ru)

Van: Donovan Marsh

Met: Gerard Butler, Gary Oldman, Billy Bob Thornton

121 min.

Een derde wereldoorl­og afgewend hebben, dat staat vast mooi op je cv. Gerard Butler gaat de uitdaging aan.

Van Gerard Butler weten we dat hij van regelmaat houdt. De Ierse acteur speelt sinds 2013 netjes elke drie jaar de geheim agent Mike Banning, een daadkracht­ig type in een even gespierde als overbodige actiefranc­hise. Dat rekent u juist: volgend jaar is het weer prijs. Na

en

Olympus Has Fallen London Has Fallen Angel Has Fallen

komt dan in de zalen. Je zou haast een patroon gaan vermoeden.

Om het wachten te bespoedige­n is er nu

van diezelfde makers. Mogelijk doet de naam van de hoofdacteu­r een lampje knipperen. Hij heet Gerard Butler. Let op, de man is veelzijdig­er dan u denkt. Hier speelt hij geen geheim agent maar een kapitein, ene Joe Glass. Dat ook hij geen kerel is die bij de pakken blijft zitten, is natuurlijk toeval.

Hunter Killer,

Ongeïnspir­eerde actiefilm

Per telegram wordt Glass gevraagd een militaire coup in Rusland neer te slaan en zo het uitbreken van een Derde Wereldoorl­og te voorkomen. Stel je voor dat zo’n bericht vertraging oploopt door een staking bij de postdienst­en. Daar wil je niet aan denken. Glass daalt af in de Amerikaans­e onderzeeër die in Russische wateren wordt ingezet. Met grote ogen kijken jonge knapen naar de man wiens reputatie hem vooruitloo­pt. Maar dat doet ook het verhaal: het einde zie je lang voordat het er is, als een wensdroom.

Dat krijg je met een ongeïnspir­eerde actiefilm die gulzig steelt van elk bestaand duikbootav­ontuur. laat geen kans liggen om met karikatura­le militairen en booswichte­n te komen aanzetten en de makers rekenen erop dat we dat allemaal heel erg spannend vinden.

Maar terwijl de kapitein de wereld redt van een oorlog, is er niemand die voorkomt dat deze film hopeloos tot de bodem zinkt. Het wordt tijd dat studio’s beseffen dat de dapperste redders van het vaderland beter verdienen.

Hunter Killer

 ?? FOTO RR ?? Gerard Butler speelt voor de veranderin­g eens geen geheim agent, maar een kapitein.
FOTO RR Gerard Butler speelt voor de veranderin­g eens geen geheim agent, maar een kapitein.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium