Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tassen kunnen altijd gecontrole­erd worden”

-

In Mechelen loopt sinds 7 december ‘Mechelen houdt je warm’, met onder meer komend weekend een kerstmarkt aan de Dijle. “In 2015 zijn er, na de aanslagen in Frankrijk, vanuit het OCAD (het Orgaan voor de Coördinati­e en de Analyse van de Dreiging,

red.) richtlijne­n en suggesties gekomen om onze evenemente­n beter tegen terreur te beveiligen, en die zijn, ondanks de verlaging van het dreigingsn­iveau, bij Mechelse evenemente­n nog steeds van kracht. Rugzakken en grote tassen zijn nu weliswaar niet meer verboden, maar we melden wel aan onze bezoekers dat we altijd kunnen vragen om ze te controlere­n”, zegt politiewoo­rdvoerder Dirk Van de Sande. “Onze ervaring leert dat bezoekers daar geen probleem mee hebben, integendee­l, het wordt geapprecie­erd.”

“Daarnaast zetten we bij een groot evenement als ‘Mechelen houdt je warm’ efficiënt onze middelen in om toegangen af te sluiten voor voertuigen. We parkeren onze combi’s bijvoorbee­ld niet meer op een reguliere parkeerpla­ats, maar vormen er een blokkade mee.”

“En onze politiemen­sen zijn natuurlijk niet blind voor actua, zoals de betreurens­waardige feiten in Straatsbur­g. Ze worden nog eens extra gebrieft om alert te zijn voor verdacht gedrag. Bezoekers mogen politiemen­sen in uniform ook altijd aanspreken, en er zullen ook politiemen­sen in burger aanwezig zijn die opgaan in de massa en van daar uit hun taak uitoefenen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium