Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dertig maanden cel voor brandstich­ting in tentje

Man uit Herentals moet ex-vriendin ook 1.750 euro

- (bvdl)

Mario L. (40) uit Herentals is veroordeel­d tot een gevangenis­straf van dertig maanden voor het in brand steken van het tentje van Jessy Remmers (38) aan het kanaal in Herentals. Hij overgoot haar ook met benzine, waarop de vrouw in het kanaal sprong.

Volgens Jessy Remmers probeerde Mario L. haar ook te vermoorden, maar dat is volgens de rechtbank in Turnhout uiteindeli­jk niet bewezen. De veertiger is voor opzettelij­ke brandstich­ting en belaging veroordeel­d tot een effectieve gevangenis­straf van dertig maanden.

Jessy Remmers woonde een tijdje bij Mario L. in, maar is daar buitengeze­t. Ze ging met al haar bezittinge­n in een tentje kamperen langs het kanaal Bocholt-Herentals. Daar kwam Mario L. op 30 juni langs, om zowel haar tentje als de vrouw te overgieten met benzine. De tent stak hij in brand, Remmers wist in paniek in het kanaal te springen. Daarna keerde L. nog even terug om het tentje voor een tweede keer in brand te steken.

Benzine De Herentalse­naar beweerde zelf dat hij alleen de tent wilde vernielen, zonder de vrouw te verwonden. De rechtbank volgde die uitleg. “Het slachtoffe­r had geen fysieke verwonding­en of

brandspore­n op haar kledij. Ze is niet geraakt door een brandende vloeistof of een brandend voorwerp”, oordeelde de rechtbank. “In de noodoproep wordt ook niet gesproken over het rechtstree­ks bedreigen of viseren van de vrouw.”

Verhoogd risico

De vrouw krijgt een morele schadeverg­oeding van 1.000 euro en een materiële schadeverg­oeding van 750 euro. De rechters hielden in hun vonnis ook rekening met het uitgebreid strafregis­ter van Mario L. Twee maanden voor de feiten kreeg hij nog een werkstraf van honderd uur voor geweldpleg­ing.

“Dit heeft de beklaagde niet weerhouden om deze ernstige feiten te plegen. Het drugsgebru­ik van de beklaagde en zijn antisocial­e persoonlij­kheidskenm­erken houden een verhoogd risico in op nieuwe misdrijven”, aldus de rechtbank.

 ?? FOTO BERT DE DEKEN ?? Mario L. (rechts) is veroordeel­d voor brandstich­ting en belaging.
FOTO BERT DE DEKEN Mario L. (rechts) is veroordeel­d voor brandstich­ting en belaging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium