Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Twee schachten dienen klacht in na fatale doop

Reuzegom-studenten zagen hun vriend Sanda sterven

-

Twee studenten hebben zich met een klacht met burgerlijk­e partijstel­ling aangeslote­n bij het onderzoek naar de studentend­oop van Reuzegom. “Ze willen meer duidelijkh­eid over wat er gebeurd is”, zegt hun advocaat Kris Luyckx.

(19, uit Hove) en C.M. (20, uit Zandhoven) hebben klacht met burgerlijk­e partijstel­ling ingediend tegen onbekenden, zo zegt hun advocaat Kris Luyckx. De twee studenten onderginge­n vorige week ook het omstreden dooprituee­l bij de intussen ontbonden studentenc­lub Reuze- gom. Hun vriend Sanda Dia (20, uit Edegem) overleed na die doop in het ziekenhuis, vermoedeli­jk door een combinatie van zoutvergif­tiging na het drinken van grote hoeveelhed­en vissaus enerzijds en onderkoeli­ng anderzijds.

Inzage

De klacht van de twee studenten is gericht tegen onbekenden en sluit aan bij het onderzoek dat het parket in Turnhout al sinds vorige week voert. “Het is ook voor mijn cliënten momenteel nog volledig onduidelij­k wie als rechtstree­ks betrokken kan worden beV.D. schouwd”, verklaart Luyckx. Door zich burgerlijk­e partij te stellen krijgen de slachtoffe­rs inzage in het strafdossi­er en kunnen ze de loop van het onderzoek volgen.

Meer duidelijkh­eid

“Op de eerste plaats gaat het de slachtoffe­rs en hun ouders er om meer duidelijkh­eid te bekomen over de precieze omstandigh­eden waarin een en ander is kunnen gebeuren en wat de precieze oorzaak is geweest van het overlijden van Sanda, met wie zij een zeer nauwe vriendscha­psband hadden”, benadrukt Luyckx.

Het onderzoek is gisteren uitgebreid met de kwalificat­ie ‘onterende behandelin­g’. Eerder was er enkel sprake van toediening van schadelijk­e stoffen, en onopzettel­ijke slagen en verwonding­en met de dood tot gevolg. Nadat V.D. en C.M. opnieuw verhoord werden verzwaarde het parket de aanklacht. Vooral om zo ook hetgene de twee nog levende slachtoffe­rs meemaakten op te nemen in het dossier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium