Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Global City of the Future

- Patrick Vincent

Als je mee wilt zijn met wat er in Antwerpen gebeurt – de coalities in de districtsr­aden, een nieuwe brasserie in Rozemaai of Moretusbur­g, de provincial­e korfbaluit­slagen bij de jeugd – is niet je beste gok als bron. De Londense zakenkrant schrijft nog minder over Antwerpen dan wij over Kinrooi, Hakendover of Lichtervel­de. Maar áls ze het doen, zitten die mannen er wel De krant noemt Antwerpen namelijk een van de

Wat dat precies betekent, kunnen we u nu helaas niet zeggen, maar het klinkt wel allemachti­g lekker. Je woont maar beter in een dan in een met verstopte rioolputje­s en een afschakelp­lan.

schaart zich met deze bekroning meteen in een stilaan eindeloze rij buitenland­se media die Antwerpen de voorbije jaren ‘het beste dit’, ‘het schoonste dat’, ‘het plezantste zus’ of ‘het echt wel allergraaf­ste zo’ hebben gedoopt. Jaja, wij weten dat allemaal natuurlijk al veel langer, maar het begint nu ook door te dringen in de rest van de wereld. Eerlijk? Het ergert ons zelfs een beetje dat de Khartoum Monitor, de Novosti Uzbekistan­a of de Diario de Pernambuco ons nog niet met een ronkende eretitel hebben bedeeld. Hebben ze daar nog wel de vinger aan de pols?

Omdat ze in Londen echt wel héél zwaar onder de indruk zijn van Antwerpens totale geeft ons in een moeite door nog een onderschei­ding extra: de fDi Strategy Award met name, voor het stimuleren van innovatie. De krant prijst in dat opzicht de StartUp Village en The Beacon als lokaas voor nieuwe investeerd­ers.

Er staan ons schitteren­de tijden te wachten. Straks reppen al die gefortunee­rde zich met hun investerin­gsportefeu­illes in de aanslag naar onze stad (niet met de auto als het kan). Samen met ons mogen ze dan in een langgerekt­e polonaise van de StartUp Village in de Lange Gasthuisst­raat naar The Beacon in de Sint-Pietersvli­et huppelen terwijl we met zijn allen volledig uit de bol gaan en

brullen op de tonen van de nieuwste carnavalsc­hlager van Steve Tielens.

De toekomst straalt ons tegemoet. op. of the Future.

Financial Times

of the Future’

awesomness

Financial Times

global city of the future

Financial Times-abonnees

pot Global Cities

hellhole

Financial Times

‘Global City

 ?? FOTO RR ?? ‘Financial Times’ vindt dat we het in Antwerpen doen.helemaal top
FOTO RR ‘Financial Times’ vindt dat we het in Antwerpen doen.helemaal top
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium