Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Stevig onderhande­ld, maar geen echte koerswijzi­ging”

Gesprekken bestuursak­koord in laatste rechte lijn

- (jas)

De beveiligin­gsfirma Taki verhuist op 1 maart van Merksem naar het centrum van Brasschaat. Taki neemt er intrek in een heel ruime gelijkvloe­rse verdieping van een nieuwbouw.

Het elfkoppige team verhuist in de laatste week van februari. De reden van verhuis is vooral praktisch. Het pand op de Bredabaan in Brasschaat heeft een ingang achteraan het gebouw, waar leveringen kunnen gebeuren of bestelling­en kunnen worden opgehaald.

“Omdat het een nieuwbouw betreft, hebben we dit volledig naar onze eigen noden kunnen inrichten N-VA, sp.a en Open Vld lijken elkaar te hebben gevonden in Deurne. “De landing is ingezet”, zegt huidig districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris (N-VA). “Sp.a heeft haar vel duur verkocht, maar zonder dat wij moeten inboeten.”

Het nieuwe bestuursak­koord is nog niet helemaal rond, maar zal volgens huidig districtsb­urgemeeste­r Tjerk Sekeris niet lang meer op zich laten wachten. Er wordt de laatste hand aan gelegd, waarna het aan de leden van de drie partijen wordt voorgelegd.

“Sp.a heeft haar vel duur verkocht”, zegt Sekeris. “Ze hebben hun stempel zeker gedrukt, maar zonder dat wij daarvoor aan eigenheid moeten inboeten.”

Het Hart van Deurne, het plan van sp.a uit de vorige legislatuu­r dat door N-VA afgelopen bestuurspe­riode tot Deurne Publiek werd omgedoopt, staat opnieuw in het bestuursak­koord. Het moet Deurne weer een centrum geven, met onder meer een wandelboul­evard op de Frank Craeybeckx­laan.

Sp.a had de afgelopen legislatuu­r veel kritiek op N-VA, dat volgens de socialiste­n te weinig met het plan deed. Daar lijken de twee partijen nu dus wel op dezelfde lijn te zitten.

“We hebben stevig onderhande­ld, maar het is geen zware koerswijzi­ging”, benadrukt Sekeris.

Op de verdere details en de inhoud van het bestuursak­koord is het dus nog even wachten.

 ?? FOTO JAN BRYS ?? Verkopers Dave Burton, Thanasis Staessens en zaakvoerde­r Wim Staessens.
FOTO JAN BRYS Verkopers Dave Burton, Thanasis Staessens en zaakvoerde­r Wim Staessens.
 ?? FOTO JVDP ?? Tjerk Sekeris (N-VA).
FOTO JVDP Tjerk Sekeris (N-VA).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium