Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Steun Moeders voor Moeders

- JAN BRYS (kma)

en wordt het een mooie, moderne en praktische zaak. We openden de deuren in Merksem in 1989. Toen deden we zowel schoenmake­rij als slotenmake­rij. Met de schoenen zijn we in 1994 gestopt omdat we te veel werk hadden met de sloten”, legt zaakvoerde­r Wim Staessens uit.

“Onze zaak groeide en nu werken we met een team van elf mensen. We hebben een zeer ruime waaier aan producten gaande van sleutels met of zonder certificaa­t, sloten, kluizen, inbraakwer­ende deuren, branddeure­n enzovoort. We hebben een hele evolutie doorgemaak­t in ons aanbod. Onze klanten komen van overal, ei- genlijk uit heel Vlaanderen. Ik woon zelf sinds twee jaar in Brasschaat en kan bij wijze van spreken te voet naar de zaak komen. Ook dat is een groot voordeel. Maar het is toch vooral het praktische dat de doorslag heeft gegeven”, vervolgt Staessens.

“Verder heeft Brasschaat natuurlijk een heel mooi handelscen­trum waar nog veel goede handelszak­en zijn gevestigd. Ik ben ervan overtuigd dat we de juiste keuze hebben gemaakt door ons binnenkort hier te vestigen.”

www.taki.be

Het parochiete­am van Pulle zamelt al meer dan tien jaar rond de kerstperio­de spulletjes in voor vzw Moeders voor Moeders uit Borgerhout. Zo was er een eerste inzamelmom­ent in parochiehu­is De Griffel in de Dorpsstraa­t 37 in Pulle. Ook gisteren werd er in De Griffel gerief afgeven dat nuttig kan zijn voor de ondersteun­ing van gezinnen met jonge kinderen die het financieel zwaar hebben.

“Dat kan gaan van kinderkled­ing tot voeding die niet bederft zoals babykoeken. Maar ook toiletbeno­digdheden, bad- en bedlinnen zijn welkom”, vertelt Ingrid Van Dijck van het parochiete­am.

“Ik was vorige week ter plaatse en de nood is hoog, ook bij jonge Belgische mama’s, zoals alleenstaa­nden.”

De gemeente Zandhoven leent een bestelwage­n uit om alles naar Borgerhout te brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium