Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vier genomineer­den Geitetrofe­e bekend

Stem mee op vrijdag 28 december

-

Wie heeft het voorbije jaar het meest betekend voor het district Wilrijk? Die mag op 28 december met de Geitetrofe­e naar huis. Jan Verbert, Pierre Boschmans, Francis Van Eycken en Marc Fransen zijn genomineer­d.

Wilrijkena­ren konden kandidaatw­innaars inzenden voor de jaarlijkse Geitetrofe­e. Het moest een persoon of vereniging zijn die “bijzondere inzet” getoond heeft voor Wilrijk. Uit alle mogelijke kandidaten heeft een jury, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsr­aad, het districtsc­ollege en de lokale pers, vier mensen genomineer­d.

Jan Verbert was in 1977 medeoprich­ter van Handel en Industrie Wilrijk, een organisati­e die de bedrijven van onder meer industriet­errein Terbekehof samenbreng­t en communicee­rt met het districtsb­estuur. Verbert zit nog altijd in de organisati­e.

Pierre Boschmans is een ex-frituuruit­bater en stripteken­aar. In zijn strips en

komt Wilrijk uitvoerig aan bod, zoals bijvoorbee­ld met de legendaris­che frituur Den Boxer

Het Broze Barakske Coloradoge­est

De op de Bist. “Na de erkenning van mijn strip als Wilrijks erfgoed is dit een nieuwe mooie erkenning”, zegt Boschmans.

Francis Van Eycken is een drijvende

Het Broze Barakske kracht achter de werkgroep Samen-niet alleen. De vrijwillig­ers van deze organisati­e proberen vereenzaam­de senioren uit hun isolement te halen. Onder meer met praatgroep­en in dienstence­ntra en dansnamidd­agen

ATV in

het

cultuurcen­trum.

Marc Fransen heeft onlangs afscheid genomen als nieuwsanke­r bij ATV. Hij werd geselectee­rd omdat hij een echte Wilrijkena­ar is, die toneel speelt bij Arsnoevoo en de Geitencorr­ida aan elkaar praat. En hij heeft nog iets te bekennen: “Ik heb ook altijd geprobeerd om Wilrijk vooruit te stuwen binnen ATV.”

Elke Wilrijkena­ar kan mee beslissen wie de trofee, geldprijs en eer mee naar huis mag nemen. De stemming gebeurt tijdens de eindejaars­drink van het district, op vrijdag 28 december. Tussen 17 en 19u kunt u stemmen, waarna u een gratis drankje krijgt. Daarna volgen de bekendmaki­ng en meteen ook het startschot van het festivalle­tje Wintervonk.

 ?? FOTO GVA ?? Wie wint dit jaar de Geitetrofe­e? Uitslag op 28 december.
FOTO GVA Wie wint dit jaar de Geitetrofe­e? Uitslag op 28 december.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium