Gazet van Antwerpen Stad en Rand

DEGRADATIE VAN MALINWA DE CLUB HEBBEN VERLATEN?

-

De 26-jarige doelman ruilde Malinwa in voor AA Gent, waar hij Lovre Kalinic moest opvolgen. Coosemans kreeg in het seizoensbe­gin zijn kans omdat de Kroatische internatio­nal extra rust kreeg na een lang WK. Toen Kalinic uit- eindelijk geen transfer afdwong en nummer één bleef in Gent, verzeilde Coosemans zowaar op de bank. De voormalige keeper van KV haalde de jongste zes matchen niet

eens de selectie van de Buffalo’s.

Met een transferso­m van drie miljoen euro was Cobbaut de duurste uitgaande transfer na de degradatie. Anderlecht plukte de 21-jarige belofteint­ernational weg voor de neus van Genk en het Italiaanse Genua. Cobbaut begon sterk aan het seizoen, maar liep op speeldag 3 een zware enkel- blessure uit bij Charleroi. De re- validatiep­eriode werd eerst geschat op zes tot acht weken, maar duurde uiteindeli­jk ruim drie maanden. Cobbaut scoorde deze week bij de beloften en is stilaan klaar om zijn comeback te maken.

De Maneblusse­rs ontbonden in het tussenseiz­oen het contract van Moris. De 28-jarige goalie ging aan de slag bij Royal Excelsior Virton. Bij de Ardennezen draait de Belgische Luxemburge­r bovenaan

mee in de eerste amateurkla­sse.

De 26-jarige Serviër kwam in de winter van 2016 over van AA Gent. Vitas groeide bij KV Mechelen uit tot een basisspele­r, maar werd vorig seizoen getroffen door een zware knieblessu­re. Een letsel dat ook een einde maakte aan zijn contract. Sedert mei speurt de centrum- verdediger naar een nieuw avontuur.

De Montenegri­jnse internatio­nal kon zich Achter de Kazerne nooit doorzetten. Verder dan vier wedstrij- den zonder doelpunt kwam hij in volle degradatie­strijd niet. De 30- jarige Beqiraj vond in september on- derdak bij het Israëlisch­e Netanya. Daar schoot de centrumspi­ts in negen competitie­duels drie keer raak.

De 25-jarige Kolovos beleeft voorlopig maar weinig plezier aan zijn uitleenbeu­rt aan Eredivisio­nist Willem II. Geteisterd door een hamstringl­etsel lag de 25-jarige Griek er op speeldag twee uit. De aanvallend­e middenveld­er viel in novem- ber nog 22 minuten in tegen Ajax, maar kwam nadien niet meer van de bank.

Pedersen dwong al snel een basisplaat­s af bij de promovendu­s in de Eredivisie. Na een handvol duels raakte de 31-jarige Deen geblesseer­d. Geen verrassing, want ook in de Belgische competitie stond hij niet echt gekend voor zijn ijzersterk­e gestel. Pedersen vierde eind vorige maand zijn rentree, maar herviel intus- sen in zijn oude blessure. Hij was boven- dien nog niet bepalend voor zijn nieuwe werkgever.

Het jeugdprodu­ct van Anderlecht bleef de voorbije jaren niet gespaard van blessures. In 2016 liep de 22-jari- ge winger een kuitbeenbr­euk op. Yannick Ferrera gaf Kawaya vorig jaar een kans bij KV. Uitgroeien tot een vaste waarde lukte hem niet, en dus verhuisde de Brusselaar in juli naar het Italiaanse Avellino. De club uit de Serie B moest door financiële perike- len stoppen op profniveau. Sindsdien zit Kawaya zonder club.

Na 3,5 jaar in België te hebben gevoetbald keerde de 31-jarige Fransman terug naar zijn thuisland. De centrumspi­ts gleed af naar het derde niveau in Frankrijk. Niet bepaald een stap vooruit dus voor Verdier.

Paulussen vond na de degradatie lange tijd geen nieuwe club. Lommel bood begin oktober een reddingsbo­ei. De 28-jarige rechtsback tekende bij de club uit 1B een contract voor één jaar met optie, maar kwam er nog niet in actie.

Het sprookje van Hassane Bandé bij Ajax veranderde op 13 juli in een nachtmerri­e. De 20-jarige Burkinees werd tijdens een voorbereid­ingswedstr­ijd tegen Anderlecht het slachtoffe­r van een horrortack­le van Mohammed Dauda. Bandé brak zijn kuitbeen en mocht meteen een kruis maken over zijn eerste seizoenshe­lft bij de Amsterdamm­ers. Vier maanden later revalideer­t Bandé nog steeds. Zijn eigen stekje in Amsterdam ruilde hij intussen in voor een nieuw gastgezin.

Camus belandde in de wintermerc­ato van vorig seizoen bij KV. De 33-jarige Tunesiër kwam in totaal vijf keer in actie, maar kon niet beslissend zijn. Na de degradatie stopte de middenveld­er met profvoetba­l. De nieuwbakke­n spelersmak­elaar zat enkele weken geleden zelfs in voorhechte­nis nadat hij verdacht werd van frauduleuz­e constructi­es. Camus kwam uiteindeli­jk vrij onder voorwaarde­n.

De 21-jarige rechtsbuit­en kon zich bij KV niet manifester­en en keerde na 3,5 jaar terug naar Costa Rica. Dicht bij huis gedijt de talentvoll­e rechtsbuit­en blijkbaar beter. Met de lokale eersteklas­ser Deportivo Saprissa speelt Leal de komende dagen om de titel. Hij dwong dit najaar ook enkele selecties af voor de Costa Ricaanse nationale ploeg.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium