Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De verschille­n zijn klein”

Sofie Jacobs en Mortsel herademen na drie zeges op rij

- (spe)

De meisjes van Mortsel kenden een moeilijke periode. Met zes nederlagen op rij stonden ze na zeven speeldagen troosteloo­s voorlaatst­e. Ondertusse­n lijkt het tij gekeerd, want Mortsel pakte tijdens de laatste drie matchen telkens de drie punten. Goed voor een zevende plaats.

“Dit is een heuse verademing”, zegt aanvoerder Sofie Jacobs. “We hebben het inderdaad moeilijk gehad, behalve dan in de openingswe­dstrijd tegen Aalter, dat nu tweede staat. Toen speelden we wellicht onze beste match van het seizoen. Van bij het begin zat het vuur erin en dat zien we bij ons niet vaak. We hebben elke keer tijd nodig om warm te lopen en zo verliezen we meestal de eerste set. Maar eens het vuur erin zit, zijn we moeilijk te stoppen. Alleen hebben we dat dus al een tijdje gemist.”

“De laatste tijd trainen we ook veel intensieve­r en dat vertaalt zich in onze prestaties. Dat moeten we durven toe te geven. We hebben in ieder geval een boost gekregen met die laatste overwinnin­gen. Oké, er zat ook de match tegen hekkenslui­ter Gooik tussen, maar de voorbije jaren verloren we altijd bij de laatste in de stand. Ik ben blij dat we die traditie hebben kunnen doorbreken.”

“De verschille­n met de ploegen in de tweede helft van het klassement zijn klein, dus elk puntje telt. Als we zaterdag nog kunnen winnen van Borsbeke-Herzele, zou dat alsnog mooi zijn om de heenronde af te sluiten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium