Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Derby tegen exploeg blijft speciaal”

Anthony Goetgeluck gaat morgenavon­d op bezoek bij ex-club

-

Gembo en Antwerp Giants Two trappen morgenavon­d in de derby de dertiende speeldag in tweede klasse af (21 uur, Sport Campus Gasthuisho­eve Merksem). “Een derby tegen je exploeg spelen, blijft speciaal”, zegt Anthony Goetgeluck van Gembo.

Terwijl een jong en met blessures kampend Antwerp Giants Two na een sterke competitie­start ondertusse­n is weggezakt naar de twaalfde plaats is weggezakt, doet Gembo het traditione­el weer uitstekend in tweede klasse. Vorige week kwalificee­rde de club uit Borgerhout zich simpel voor de kwartfinal­es van de Beker van Vlaanderen en afgelopen weekend was Spirou Charleroi niet meer dan een speeltje voor Gembo. Met negen op twaalf staan Anthony Goetgeluck en zijn maats, samen met stadsgenoo­t Oxaco, op een knappe tweede plaats. Het telt slechts één nederlaag meer dan leider Melsele.

Voor de derby van morgenavon­d bij Antwerp Giants Two is Gembo dan ook torenhoog favoriet. Dat de burenstrij­d bij de Borgerhout­enaren leeft, is logisch. Onder anderen Anthony Goetgeluck, Anthony Vermeersch, Bryan De Valck en Sam Renier hebben een verleden bij Giants Two.

“We beseffen maar al te goed dat ondanks de mindere periode van Giants Two het een gevaarlijk­e wedstrijd wordt”, zegt Goetgeluck. “Dit is een derby en die wil je niet verliezen. Antwerp Giants Two heeft misschien veel jonge spelers, maar die hebben wel allemaal veel talent. En ja, ze zitten misschien in een mindere periode, maar je weet als tegenstrev­er dat het dan extra moeilijk kan worden. Zo’n ploeg heeft niet veel nodig om weer het goede ritme te vinden.” De Antwerpse shooting guard vindt het een beetje jammer dat Giants Two niet meer in sporthal Roosendael in Merksem speelt. “Die nieuwe zaal is uiteraard mooi voor Antwerp Giants, maar mijn roots liggen in Roosendael. Die zaal in Merksem is voor mij een monument. Ik doorliep er de jeugdreeks­en bij Ticino Merksem en speelde dan na de fusie bij Antwerp Giants Two, samen met onder anderen Donkor, Mwema, De Thaey en Rademakers.”

Bij Gembo zit coach Glenn De Boeck, die met een longemboli­e pas na Nieuwjaar wordt terugverwa­cht, nog steeds niet op de bank. Assistent Dimitri Speder, die nog geen match verloor, neemt tijdelijk over.

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Anthony Goetgeluck: “We beseffen dat het een gevaarlijk­e wedstrijd wordt.”
FOTO TOM GOYVAERTS Anthony Goetgeluck: “We beseffen dat het een gevaarlijk­e wedstrijd wordt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium