Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jeroen De Meester na ruzie met coach Karl Lambrechts op nonactief gezet “Ik was het niet eens met manier van coachen”

- (luhe)

Soba heeft zich na twee uitzeges op rij uit de gevarenzon­e gewerkt. Het voorbije weekend won het met 49-65 bij Temse. Beide overwinnin­gen kwamen er zonder center Jeroen De Meester, die door zijn eigen club tot Nieuwjaar werd geschorst.

De verwijderi­ng van De Meester uit de eerste ploeg kwam er na een aanvaring met coach Karl Lambrechts in de wedstrijd op Lommel (67-68 winst). “Op het einde van het derde kwart wilde ik Jeroen De Meester even rust gunnen”, aldus Lambrechts. “De Meester was het met die vervanging niet eens en viel mij verbaal aan. Toen de discussie esca- leerde en het bijna fysiek werd, heb ik hem naar de kleedkamer gestuurd. Ik heb hem sindsdien niet meer gezien en dat hoeft voorlopig ook niet. Het was niet de eerste keer dat we met elkaar in de clinch gingen. Ook op training gebeurde dat al. Ik wilde door deze feiten stoppen als coach, maar in een gesprek hebben de spelers aangegeven dat ze met mij verder willen.” Jeroen De Meester bevestigt de woorden van zijn coach. “Het klopt dat ik op Lommel uit mijn dak ben gegaan. Dat was uit frustratie omdat het niet honderd procent loopt zoals het zou moeten. Ik was het niet eens met de manier van coachen. Ook over de trainingen stellen we ons vragen, ik niet alleen hoor. We kunnen veel beter dan we nu laten zien. We kunnen van iedereen winnen in deze reeks. In het begin van het seizoen werd nog over de top gesproken.”

“Dit is een crisissitu­atie”, zegt bestuursli­d Dirk Van Son. “We hebben op vraag van de coach De Meester geschorst tot Nieuwjaar, maar we hebben de speler laten weten dat we in de toekomst nog op hem rekenen. Volgende week gaan we met beide mannen rond de tafel zitten. We zien dan wat dat oplevert. Ze zullen alle twee water bij de wijn moeten doen. Als dat niet lukt, zullen we een plan B moeten verzinnen, maar zover zijn we nog niet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium