Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De riolen zijn hier niet onderhoude­n”

Herentalse­baan ziet parkeerstr­oken bij minste bui in beken veranderen

-

De bewoners van de Herentalse­baan zijn het beu. Bij de minste regenbui worden de parkeerstr­ook, het voet- en fietspad voor hun deur herschapen in een beek. “We hebben de onderhouds­ploeg die de straatkolk­en schoonmaak­t, hier al twee jaar niet meer gezien.”

Woensdag stond de zon laag aan een stralend blauwe hemel. Maar dat is in ons land natuurlijk niet altijd zo. “Vorig weekend regende het bij momenten fel en we weten hier dan allemaal hoe laat het is”, vertellen Hugo Bastiaens en zijn echtgenote Rachel Huybrechts. “Al na enkele minuten komt het water uit die putjes weer naar boven. Er ontstaan al snel grote plassen, en die deinen uit. Het hoeft niet eens een stortbui te zijn. De straatkolk­en zitten gewoon volledig verstopt met bladeren, zand en andere vuiligheid. Er loopt niks meer door.”

Tot aan de woningen heeft het water nog niet gestaan. “Toch niet bij ons”, vertelt Ischia Tegenbosch van enkele huizen verder. “Buren wat verderop kregen wel al eens water tot in de kelder, met heel wat schade tot gevolg. Die mensen zijn om die reden zelfs verhuisd. Het probleem doet zich voor over een strook van wel één kilometer langs de Herentalse­baan: vanaf de Kapelaan Staslaan tot de Schanslaan.”

Achterstan­d Het probleem? Een gebrek aan onderhoud, zegt Hugo Bastiaens. “Dat klopt”, slaat Jef Schoenmaek­ers, woordvoerd­er van de afde-

 ??  ?? Na een uurtje regenen is dit het resultaat op de Herentalse­baan.
Na een uurtje regenen is dit het resultaat op de Herentalse­baan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium