Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ook in 2019 mobiel recyclagep­ark

- JAN AUMAN

ling Wegen en Verkeer, mea culpa. “We willen ons excuseren voor de overlast. We liepen een achterstan­d op bij het reinigen van de kolken, maar die zijn we volop aan het inhalen. Een van de komende weken pakken we zeker ook de Herentalse­baan aan. Dat zal bovendien een extra grondige reiniging worden waarbij de kolken niet alleen worden leeggezoge­n maar de riolen ook nog eens worden doorgespot­en. We hopen dat het probleem daarmee voor lange tijd verholpen zal zijn.”

Het proefproje­ct van het mobiel recyclagep­ark van Igean en de gemeente Edegem gaat in 2019 verder. Maar qua timing en locaties komen er wel enkele aanpassing­en. “In de eerste plaats zal het mobiel recyclagep­ark vanaf volgend jaar niet meer maandelijk­s maar ieder kwartaal langskomen op de aangeduide plaatsen. Iedere maand was niet langer haalbaar en de doelgroep heeft niet altijd voldoende materiaal om te recycleren”, vertelt milieusche­pen Goedele Van der Spiegel (Groen).

Daarnaast valt de Tony Bergmannst­raat weg als plaats waar het recyclagep­ark halt zal houden. “De Wieken en het Sint-Goriksplei­n behouden we zeker. Vooral deze laatste stop is een heel goede zet, want de buren staan er soms in rijen aan te schuiven. De nieuwe, derde halte wordt het Gemeentepl­ein tijdens de markt. Zeker voor de oudere bezoekers wordt het een extra service om iets te kunnen meebrengen dat normaal naar het recyclagep­ark moet.”

Het mobiel recyclagep­ark werd ingevoerd voor mensen die geen geschikt vervoersmi­ddel hebben om naar het containerp­ark te gaan.

 ?? FOTO'S JAA ?? Hugo Bastiaens en buren hebben er ten einde raad zelf hun borstel maar bij gehaald, om toch al een putje vrij te maken.
FOTO'S JAA Hugo Bastiaens en buren hebben er ten einde raad zelf hun borstel maar bij gehaald, om toch al een putje vrij te maken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium