Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

- Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Nog veel te zacht gestraft

Karatetrap­pen geven aan zestigjari­gen, Bengaals vuur gooien naar kinderen die een levenslang­e verminking hadden kunnen oplopen,... Ze zijn nog veel te zacht gestraft.

LOUIS JANSSENS

Schaamte

GUIDO PRAET

ZWIJNDRECH­T

SHELLEY AERTS

KAPELLEN

De ongeregeld­heden die zich hebben voorgedaan in Mortsel zijn van zo’n weerzinwek­kendheid dat ik me schaamde Antwerpsup­porter te zijn. We kunnen niet jarenlang roepen om strenge straffen voor voetbalgew­eld en nu beginnen te jammeren. Het gerecht doet zijn werk. Maar of het iets zal uithalen?

Buiten proportie Syriëstrij­ders, pedofielen en doodrijder­s krijgen mildere straffen. Dit is totaal buiten proportie!

ANTWERPEN

Veel fouten gebeurd

Ik zat als Beerschotf­an op de bus die werd aangevalle­n. Ik ben tegen elke vorm van geweld, maar er zijn in deze zaak heel wat fouten gebeurd. De politie die de combiregel­ing die dag moest leiden heeft ons na enkele kilometers al niet meer begeleid. De politie van Mortsel die al snel ter plaatse was, heeft de zaak verder niet behandeld. In het onderzoek zijn er Antwerpsup­porters veroordeel­d die zelfs niet in Mortsel aanwezig waren, en enkele hooligans die al jaren actief waren maar iedereen hebben aangeduid, zijn buiten verdenking gesteld. Ik heb in het verleden ook fouten gemaakt, maar door een hoop impulsieve twintigers voor jaren tussen moordenaar­s, pedofielen

Zelfde straf voor doopmeeste­rs?

Het is een terechte strafmaat. Hopelijk geeft dit een signaal dat agressie niet gewenst is, zowel op de Bosuil als daarbuiten. Hopelijk krijgen de ‘elitaire’ doopmeeste­rs van de uit de hand gelopen studentend­oop van Reuzegom hetzelfde signaal van de rechter. Als ze al moeten voorkomen...

ERWIN MADEREEL

LINT

Te mild

Als Antwerpsup­porter vind ik de straffen nog mild en hoop ik dat ze nu ook effectief uitgevoerd worden.

MARC VERVAET

DEURNE staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres.

Studentend­oop Reuzegom

Advocaat Johan Denil, een van de vaders van de getroffen studenten tijdens de doop van Reuzegom, zegt dat wat hem nog het meest verontrust, is “dat de doopmeeste­rs in kwestie eigenlijk allemaal welopgevoe­de jongeren zijn, uit gegoede milieus. Zonen van advocaten, dokters, ondernemer­s, … Het gaat hier niet om marginalen.” Dit stelt nog maar eens duidelijk hoe mensen denken over andere mensen die niet uit hun ‘gegoede milieus’ komen. Terwijl veel ‘marginalen’ misschien meer mens zijn dan die zogezegde welopgevoe­de jongeren. Deze mensen moeten snel hun kijk op de maatschapp­ij bijstellen. In deze problemati­ek tellen rang noch stand.

RENAAT SCHOENMAEK­ERS

DANNY VAN DEN VONDER

FRED ENTBROUXK

SINT-NIKLAAS

Burgemeest­er Jambon

Ja, in Brasschaat is het een echte stoelendan­s qua burgemeest­ers en het einde is nog niet in zicht met de verkiezing­en van mei (of vroeger) in het vooruitzic­ht. Deze arrogante politici zijn er altijd als de kippen bij om te verkondige­n dat het “bij wet” zo vastgelegd is dat je vanuit de regering terug kan keren naar het burgemeest­ersambt. Het “bij wet” hebben ze natuurlijk wel zelf in het verleden bepaald. Dan mag deze exminister sympathiek trachten over te komen in de viplounge van Tomorrowla­nd, voor mij blijft hij een egoïst voor wie mensen die het goed menen een stap opzij moeten zetten.

WAARLOOS

Geen volk op Beerschot Wilrijk

’Hoe meer succes, hoe minder volk.’ Het verbaast me niet dat er steeds minder supporters naar de matchen van Beerschot Wilrijk gaan kijken. Men is gaan rommelen met de prijs van de pintjes en ook de toegangspr­ijzen kunnen waarschijn­lijk democratis­cher. Waarom moet een pintje 2,80 euro kosten? Ook de abonnement­sprijzen springen de pan uit. Voor 15 euro maximum (vrouwen 10 euro en kinderen gratis) zou men aan klantenbin­ding kunnen doen. Onze prins zal wat steviger in zijn buidel moeten tasten?

BOECHOUT

 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Op 13 augustus 2017 werden in Mortsel supporters­bussen van Beerschot Wilrijk opgewacht door Antwerp-hooligans.
FOTO RR Op 13 augustus 2017 werden in Mortsel supporters­bussen van Beerschot Wilrijk opgewacht door Antwerp-hooligans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium