Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het ziet er allemaal mooi uit”

Bo Van Spilbeeck herstelt van geslachtso­peratie

-

Bo Van Spilbeeck (59) heeft de meest ingrijpend­e operatie van haar transitie tot vrouw achter de rug. Nadat ze begin dit jaar – toen nog als Boudewijn – bekendmaak­te dat ze niet meer als man door het leven wilde gaan, onderging de VTM-journalist­e al verschille­nde chirurgisc­he behandelin­gen. En nu herstelt ze van de onomkeerba­re geslachtso­peratie.

Haar revalidati­e verloopt goed, vertelde de VTM-journalist­e gisteren op Qmusic. “Het gaat uitstekend. Momenteel ben ik thuis om te herstellen, pas na Nieuwjaar ga ik weer aan het werk. Maar de operatie is heel goed verlopen. Ik ben soms nog een beetje moe, maar het gaat elke dag beter. Het ziet er allemaal mooi uit.”

Hoewel ze het van de dokters rustig aan moet doen, zit Van Spilbeeck niet stil. Ze werkt thuis aan haar boek dat binnenkort verschijnt. “Tegen eind februari zou het moeten uitkomen. En dat komt stilaan dichtbij. Het manuscript moet binnen een vijftal weken klaar zijn, dus eigenlijk heb ik nog maar een paar weken. Dan moet het volledig af zijn.”

Inspiratie voor holebi’s

Nu de belangrijk­ste ingreep van haar geslachtsv­erandering voorbij is, blikt Van Spilbeeck tevreden terug op de hele rit. “Het voorbije jaar was het zotste uit mijn leven. Ik had nooit gedacht dat het zo positief zou verlopen, toen ik mijn beslissing bekendmaak­te aan het grote publiek. Dat er eventjes wat fuzz zou zijn, had ik wel verwacht. Maar die aandacht is nooit gaan liggen. En eigenlijk krijg ik alleen maar positieve reacties. Hier en daar denken mensen er het hunne van, maar ik krijg vooral veel steun. En niet enkel transgende­rs, maar ook jonge holebi’s laten me weten dat ze inspiratie putten uit mijn verhaal. Dat vind ik fijn, dat iedereen zichzelf kan zijn en dat ook kan uiten.”

 ?? FOTO WIM KEMPENAERS ?? Bo Van Spilbeeck.
FOTO WIM KEMPENAERS Bo Van Spilbeeck.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium