Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Duizendste Proms wordt openluchts­how

Verjaardag­sconcert op 1 augustus in Koksijde

- (mma)

Na de Belgische passage toert Night of The Proms – met Milow in zijn rangen – nog steeds rond in Duitsland, maar de organisati­e blikt nu al vooruit naar het grote jubileum. Want het duizendste Proms-concert loert om de hoek. Koksijde krijgt de eer om die verjaardag­sshow te hosten, op 1 augustus 2019.

De Proms verlaten het vertrouwde Sportpalei­s en trekken naar Koksijde voor de eerste openluchte­ditie van Night of the Proms in België. Als locatie kiest organisato­r Jan Vereecke het Kerkplein, met de Onze-LieveVrouw ter Duinenkerk als decor. “De kerk zal ook dienst doen als backstage”, zegt Vereecke. “Mijn schoonmoed­er woont in Koksijde

en je moet altijd op goede voet staan met je schoonmama.” Met John Miles

Het is niet de eerste keer dat de Night of the Proms onder de blote hemel speelt. Er waren al zomerconce­rten in Duitsland en Benidorm. “Maar voor België is dit een primeur”, zegt Vereecke. “Er komen zit- en staanplaat­sen. We rekenen op zevenduize­nd à tienduizen­d bezoekers.”

Wie de Proms in Koksijde zal presentere­n, staat nog niet vast. Wel zeker is dat ‘mister Proms’ John Miles erbij zal zijn. Net als in het Sportpalei­s zal zijn wereldhit

dus ook door Koksijde gallen. Kaartjes zijn te koop vanaf januari.

Music Was My First Love

www.visitkoksi­jde.be/notp

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? John Miles zal naar goede gewoonte ook op de eerste openluchte­ditie van de Night of the Proms van de partij zijn.
FOTO JAN VAN DER PERRE John Miles zal naar goede gewoonte ook op de eerste openluchte­ditie van de Night of the Proms van de partij zijn.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium