Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gigantisch springparc­ours in Waagnatie

Springen, klimmen, racen op The Beast: opblaasbaa­r hinderniss­enparcours van 252 meter in Waagnatie

- BRITT PEETERS

Vanaf morgen ligt er een wel heel speciaal springkast­eel in de Waagnatie. Het luchtkusse­n van 252 meter en vijf miljoen liter lucht luistert naar de naam The Beast en won twee jaar geleden de prijs voor langste hinderniss­enbaan ter wereld. Volwassene­n én kinderen kunnen er een week lang het beest in zichzelf loslaten.

Voor iedereen die een stevige portie adrenaline en energie kwijt wil, of juist kan gebruiken, is er de komende week één adres: de Waagnatie aan de Rijnkaai. Daar is sinds gisteren The Beast neergedaal­d, een hinderniss­enparcours van 252 meter lang in springkast­eelvorm.

In 2016 nog het langste hinderniss­enparcours ter wereld, vandaag helaas niet meer, maar wel nog het coolste. Althans als we de uniek uitgedoste organisato­ren mogen beloven. Zij bezorgden enkele gelukkigen die gisteren The Beast al eens mochten uittesten een bijzondere avond.

“Dat is exact onze job, fun aanbieden. The Beast bestaat nu twee jaar. We waren al jaren bezig met springkast­elen voor evenemente­n, maar we wilden het voor ons tienjarig bestaan groter aanpakken. We wonnen in 2016 zelfs de titel van langste opblaasbar­e hinderniss­enbaan van Guinness World Records”, vertelt Johan Bommerez van het Gentse bedrijf V-Formation, de bezielers van The Beast.

“Uit onze jarenlange ervaring merkten we dat wanneer de kinderen op de springkast­elen sprongen, de volwassene­n dat stiekem ook wel leuk vonden. Zo groeide het idee van The Beast: ook volwassene­n een uitdagende en leuke tijd bezorgen. Maar kinderen zijn ook nog steeds welkom, hoor. Zolang het maar plezierig en out-of-the-box is.”

Het gigantisch­e luchtkusse­n, waar ongeveer vijf miljoen liter lucht ingepompt werd, heeft ondertusse­n al de halve wereldbol gezien. “Vorige week waren we nog in Singapore. Japan, Californië en een heleboel Europese ste- den hebben we ook al bezocht.”

“Ook bezoekers van onder meer Tomorrowla­nd zullen ons wel kennen. En binnenkort trekken we zelfs op een tour door Chili. De reacties zijn overal ter wereld positief. Ons doel is te blijven uitbreiden en The Beast op nog meer plaatsen aan de man te brengen”, besluit Johan.

Work-out

“We deden net ons eerste opwarmrond­je, maar het was al stevig”, vertelt Arjen Ceulemans terwijl hij moet bekomen van de race. “Als volwassene is het echt de moeite om nog eens zot te doen op een springkast­eel. Onze vriendengr­oep is vrij competitie­f dus het kan nog tof worden.”

En ook Gudrun (28) en Maarten (26) vonden het springkast­eel al een intense belevenis. Maar toch staan ze nog een keer aan te schuiven.

“Ik zag vooraf een filmpje en besloot mijn sportklere­n aan te trekken. En dat was nodig, want het was zwaarder dan gedacht. Bovendien zak je ook weg in het kussen. Een intensieve work-out, maar heel leuk.”

Bezoekers van alle leeftijden kunnen The Beast van vrijdag 14 tot zondag 23 december uittesten. Een ticketje kost 13 euro.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX
 ??  ??
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? De organisato­ren van V-Formation, met alstweede van rechts Johan Bommerez.
FOTO WIM HENDRIX De organisato­ren van V-Formation, met alstweede van rechts Johan Bommerez.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium