Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sam Van In is met Antonia dringend toe aan een nieuwe overwinnin­g “De eindronde halen, is het minimum”

- (lver)

Na drie gelijke spelen tegen op papier mindere tegenstrev­ers verloor Antonia afgelopen weekend van Herselt (2-1). De ploeg die enkele weken geleden leider Wezel bij momenten van de mat veegde, is nog een schim van zichzelf. Het is dus hoog tijd om na die één op twaalf veranderin­g in de situatie te brengen.

“De laatste weken was ons spel dramatisch slecht en dat vertaalde zich in slechte resultaten”, zegt de 27-jarige Sam Van In eerlijk. “Veel spelers zijn uit vorm en vooral qua afwerking loopt het momenteel stroef. Tegen Wezel gaven we ondanks onze zeer goede match op het laatste nog twee punten uit handen. Blijkbaar heeft ons dat een dreun gegeven.” Van In voelt zich na een moeilijk seizoenbeg­in goed in zijn vel. “In de eerste twee weken had ik een meningsver­schil over mijn taak op het veld met trainer Jesse Verstraete­n. We hebben toen een zeer goed gesprek gehad en sindsdien loopt het prima wat mezelf betreft. Mijn statistiek­en zouden nog beter zijn als ik niet een paar keer de pech had van tegen de doelpaal te trappen of als onze spitsen wat meer geluk hadden bij de afwerking.”

De middenveld­er denkt dat het scoren bij Antonia snel zal terugkomen. “Afgelopen weekend vergaarde Keyzer na zijn blessurele­ed al enkele speelminut­en. Normaal is hij goed voor een twintigtal doelpunten. We missen die goalgetter.” Zondag krijgt Antonia de kans om weer aan te knopen met winst tegen hekkenslui­ter Minderhout. “In de heenmatch slikten we in de allerlaats­te minuut de gelijkmake­r nadat we de hele wedstrijd hadden gedomineer­d. Minderhout is een ploeg die het vooral van mentalitei­t en blokvormin­g moet hebben. Aangezien wij een ploeg zijn die minstens de eindronde ambiëren, zijn we verplicht om revanche te nemen en de drie punten te pakken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium