Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leger weigert gratis mutsen “wegens kans partijdigh­eid”

- (csn, wer)

Het leger weigert de 270 gratis mutsen die Damart wou schen- ken aan de Belgische soldaten die naar Estland vertrekken. De kle- dinggigant deed het aanbod om- dat ze mutsen van bijna zeventig jaar hadden gekregen. “We willen partijdigh­eid vermijden”, zegt De- fensie. “In de toekomst dient Da- mart mogelijk nog een offerte bij ons in bij een openbare aanbeste- ding. Anderen zouden ons dan van voortrekke­rij kunnen verden- ken omdat we voordien een ca- deau aanvaardde­n.”

Ook autopsiera­pport 4 slachtoffe­rs Joods Museum gestolen

Op de harde schijf die vorige week bij het Brusselse parket is gestolen, stonden niet alleen au- topsierapp­orten van de aanslagen van 22 maart, maar ook van de vier slachtoffe­rs van de aanslag op het Joods Museum. Ook de medische verslagen over de schietpart­ij in de Driesstraa­t, over de aanslag op twee agentes in Charleroi (2016) en de aanval op twee agenten in Schaarbeek (2016) staan er op, maar de dief- stal heeft geen gevolgen op de lo- pende onderzoeke­n.

Vijf relschoppe­rs oudejaarsn­acht geïdentifi­ceerd

Tien dagen na de rellen in Molenbeek zijn zeker vijf relschoppe­rs geïdentifi­ceerd. Dat heeft VTM Nieuws gemeld. De politie van de zone Brussel-West had in de nacht van oud op nieuw de handen vol met relschoppe­rs, voornameli­jk in de omgeving van het metrostati­on Zwarte Vijvers. Daar staken jongeren vuilnis en een auto in brand. De ramen van drie handelszak­en moesten eraan geloven en een apotheek werd geplunderd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium