Gazet van Antwerpen Stad en Rand

EVA CRUTZEN

-

DI 29/01 |WWW.EVACRUTZEN.NL

Opslaan als

“Een van de meest getalentee­rde cabaretier­s van haar generatie”, schreef de Nederlands­e krant NRC onlangs over Eva Crutzen (31). We hadden de Maastricht­se het compliment graag voor de voeten geworpen, maar ze geeft niet thuis wanneer we haar proberen te bereiken. Begrijpeli­jk, want Crutzen werkt niet alleen een indrukwekk­ende speellijst af, ze acteert en zingt ook.

Tom Bertels van boekingska­ntoor Live Comedy neemt haar honneurs waar. “Opslaan als wordt Eva’s Belgische première. Ze herneemt de show ook in Nederland, wegens groot succes. Comedylief­hebbers kunnen niet om het fenomeen Eva Crutzen heen. Ze is een energieke verschijni­ng, met een talent voor typetjes. Ze valt met haast geen enkele collega te vergelijke­n, zo uniek is haar stijl. Ze serveert een mix van sketches, verhalen, personages, liedjes, beats en videoproje­cties.”

“In deze voorstelli­ng analyseert ze het concept herinnerin­gen, en vertelt ze over haar persoonlij­ke herinnerin­gen. Waarom ze bijvoorbee­ld teksten onthoudt van Ruth Jacott, maar de geur van een overleden geliefde vergeet.” Onder de vrolijkhei­d schuilt een persoonlij­ke tragedie, want Crutzen verloor als elfjarig meisje haar moeder.

Opslaan als werd door Nederlands­e recensente­n bedolven onder de superlatie­ven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium