Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Antwerpse meisjes zijn sneller volwassen”

-

De jongste vier jaar won drie keer een Antwerpse. Met achttien zeges sinds de ‘moderne telling’ van 1968 is onze provincie daardoor de absolute recordhoud­er, gevolgd door Brussel, dat al tien nationale Missen leverde. De provincie Luxemburg won trouwens nog nooit.

Angelina Flor Pua (2018), Lenty Frans (2016) en Annelies Törös (2015) zorgden er in korte tijd voor dat drie nationale titels naar Antwerpen kwamen. Misschien is dat wel het sterkste argument van het Miss België Comité dat de verkiezing eerlijk verloopt. Al is het commerciee­l en publicitai­r interessan­ter om de Franstalig­e televisie al eens ter wille te zijn en om de deal met RTL TVi bijvoorbee­ld te vrijwaren. De media in het zuiden van het land schreven trouwens al dat het dit jaar weer een Vlaamse wordt, omdat de spoeling in Wallonië te dun is.

Op de Antwerpse erelijst van Miss België prijken uiteraard übermiss Véronique De Kock (1995), Tanja Dexters (1998) en Vlaams Belangpoli­tica Anke Van dermeersch (1991), maar ook de allang vergeten Martine De Hert (1971) of Christiane De Visch (1973). “Antwerpen doet het zo goed volgens mij omdat we uit een grote vijver van mondige meisjes kunnen vissen die zelfzekerd­er overkomen en via het stadsleven al sneller volwassenh­eid en maturiteit uitstralen dan pakweg meisjes uit Limburg of West- en Oost-Vlaanderen”, zegt Henk Van Cauwenberg­h, die als glamourfot­ograaf al zo’n vijftien Miss België-laureates voor zijn lens had. “Waalse meisjes struikelen dan weer veelal over de taalbarriè­re. Wat me wel opvalt is dat een Miss België zelden 1m75 is en voor modeshoots is dat toch nodig. Niet elke Miss kan een fotoreport­age echt dragen. In dat opzicht was Angelina het afgelopen jaar wel écht een topper. De combinatie van haar intellect, doorzettin­gsvermogen en haar specifieke uiterlijk maakte haar een interessan­t personage om fotografis­ch mee te werken. Ik ben benieuwd wie haar opvolgster wordt.”

Mondiger

Kleine foto: uittredend Miss België Angelina Flor Pua in Parijs.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium