Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Laszlo Bölöni: “We moeten veeleisend­er worden”

LASZLO BÖLÖNI heeft na tiendaagse nog één belangrijk­e boodschap voor zijn spelers

- Van onze redacteur in Algorfa Gert Gysen

Trainer Laszlo Bölöni is tevreden met het werk dat zijn ploeg leverde in Spanje. “We hebben correct en goed werk geleverd”, zegt de Roemeense coach. “Je kan altijd beter doen, maar toch niet veel beter dan wat we hier hebben gedaan. Het is alleen jammer van die geannuleer­de vierde oefenwedst­rijd. Maar door vier keer dertig minuten te spelen tegen Augsburg hebben we dat nog redelijk goed kunnen opvangen. Al ben ik – en dat heb ik al eerder duidelijk gemaakt – erg geënerveer­d door de prestatie tegen Augsburg.”

Met Kakudji, Lathouwers,

Bernier, Muanza, Nöstlinger en Quirynen kregen zes beloften de kans om zich te tonen in Spanje.

“We hebben de moed gehad om enkele jongeren mee te nemen. Zij hebben hier de bevestigin­g gegeven van hun talent. Natuurlijk zijn ze nog niet klaar voor eerste klasse, maar er zijn twee à drie element en die hebben bevestigd wat ze al anderhalf jaar tonen bij onze club. Ik heb het dan vooral over Robbe (Quirynen, red.) en

Nando (Nöstlinger,

red.). Jammer genoeg heeft Japhet

(Muanza, red.) zich

geblesseer­d.”

Bölöni heeft van de tijd in Spanje ook gebruikgem­aakt om zijn spelers te tonen wat er in de laatste wedstrijde­n allemaal misliep.

“We hebben enkele videoanaly­ses gedaan. Wat we daarmee vooral wilden tonen, was dat we veeleisend­er moeten worden voor onszelf. Dat is de conclusie die we hebben gemaakt uit de wedstrijde­n van november en december. Natuurlijk heeft de vermoeidhe­id daar ook iets mee te maken. Maar de analyse van de laatste wedstrijde­n is toch wat negatief. In vier wedstrijde­n slikten we tien goals. Daar mogen we niet blind voor zijn.”

Anders dan vorig jaar werkte Antwerp deze stage af zonder één enkele nieuwkomer. “Ik heb mijn bazen gezien en er wordt aan gewerkt. Er is niets concreet, maar er wordt aan gewerkt. Al gaan we geen zeven nieuwe spelers halen, zoals vorig jaar. Want ik wil niet de kwaliteite­n verliezen die we hebben als groep. We moeten niet op zoek gaan naar hét grote talent. We moeten op zoek naar goede spelers die ons kunnen helpen. Op welke positie? Dat ga ik niet zeggen. Eén: omdat jullie dat zelf ook wel weten. En twee: als mijn spelers dat lezen uit mijn mond, worden zij ook zenuwachti­g. Dus vraag me dat niet, alsjeblief­t.”

Antwerp is zeer voorzichti­g met zijn inkomende transfers deze winter, omdat het niet dezelfde fout wil maken als vorig jaar.

“Ik ben ervan overtuigd dat het grote aantal nieuwkomer­s vorig jaar de groep heeft beïnvloed. Omdat ze ons niet geholpen hebben. Ze waren er niet klaar voor. Ik twijfelde niet aan het talent van Pitroipa, van Siani, van Habran… Maar ze hebben niets toegevoegd.”

Zorgen om Yatabaré

De stage werd afgesloten met twee geblesseer­de basisspele­rs: Haroun en Yatabaré.

“Met Faris zie ik het wel goedkomen”, zegt Bölöni. “Maar dat Yatabaré opnieuw geblesseer­d is, vind ik zorgwekken­d. Er moet een verklaring voor zijn en ik denk dat hij die in de eerste plaats bij zichzelf moet zoeken. Hij is al bijna vijf keer hervallen. Het is aan hem om daar de reden voor te zoeken.”

‘‘In vier wedstrijde­n slikten we tien goals. Daar mogen we niet blind voor zijn.’’ Laszlo Bölöni Trainer Antwerp

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Antwerp keerde gisteren terug van een tiendaagse stage in Spanje. Met drie oefenwedst­rijden – winst tegen Virton en OH Leuven (allebei 1-0) en verlies tegen FC Augsburg (3-1) – en veertien trainingen in de benen hoopt de Great Old klaar te zijn voor de ultieme strijd voor Play-off 1. “We gaan geen zeven nieuwe spelers halen.”Bölöni tussen zijn ‘vedetten’.
FOTO PHOTO NEWS Antwerp keerde gisteren terug van een tiendaagse stage in Spanje. Met drie oefenwedst­rijden – winst tegen Virton en OH Leuven (allebei 1-0) en verlies tegen FC Augsburg (3-1) – en veertien trainingen in de benen hoopt de Great Old klaar te zijn voor de ultieme strijd voor Play-off 1. “We gaan geen zeven nieuwe spelers halen.”Bölöni tussen zijn ‘vedetten’.
 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium