Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vreven: “Prima resultaat, dramatisch qua efficiënti­e”

Beerschot Wilrijk geeft zege nog bijna uit handen en heeft sterke Vanhamel nodig in slotfase

- KOEN FRANS

Beerschot Wilrijk ging zaterdagav­ond in Roeselare met een overwinnin­g door op het elan van voor de winterstop. De krappe 1-2overwinni­ng was geen correcte weerspiege­ling van de waardeverh­oudingen. De Mannekes hadden de wedstrijd op Schierveld­e namelijk volledig onder controle, maar lieten het na om de score hoger te laten oplopen. In de slotfase moest Mike Vanhamel met een ultieme reflex de drie punten nog veiligstel­len. “Een enorme opsteker voor mij.”

91e minuut, hoekschop voor Roeselare. De bal van de laatste hoop voor de thuisploeg. Ibrahim Kargbo Junior knalt het leer met een spectacula­ire omhaal naar de benedenhoe­k, maar Mike Vanhamel ranselt de poging van de 19-jarige zoon van ex-profvoetba­ller Ibrahim Kargbo uit zijn doelvlak en trekt zo de zege van Beerschot Wilrijk over de streep. “Ik was nog op mezelf aan het vloeken omdat ik eerder in de match die vrijschop van Camargo had binnengela­ten. Ik had die bal perfect kunnen stoppen, maar ik gleed weg op het moment dat Camargo trapte”, was Vanhamel eerlijk. “Daar baalde ik enorm van want dat was echt geen moeilijke bal. Na die 1-2 rook Roeselare plots zijn kans, terwijl wij eigenlijk de wedstrijd volledig onder controle hadden. Uiteraard doet het dan deugd dat ik in de slotfase met een belangrijk­e save de zege alsnog over de streep kon trekken.”

Vanhamel had zelf niet goed gezien wat er allemaal gebeurde bij die allerlaats­te corner. “Ik voelde dat die speler van Roeselare (Kargbo, red.) een omhaal zou proberen, maar het ging plots heel snel. Hij nam de bal erg hoog met zijn voet en de bal viel dan pijlsnel naar beneden. Het was dus echt wel een ultieme reflex van mezelf om die bal nog in de hoek te gaan halen. Een belangrijk­e save ook voor de ploeg, want ik denk dat we hier absoluut geen punten mochten laten liggen. Het was mijn belangrijk­ste save van het seizoen, zonder twijfel. Het is eigenlijk de eerste keer dat ik écht punten pak voor de ploeg. De laatste wedstrijde­n voor de winterstop scoorden we heel vlot en waren mijn saves minder belangrijk. Als we dan nog een tegengoal moesten slikken, was dat ook zo niet dramatisch omdat we uiteindeli­jk met 3-1 of 5-2 wonnen. Deze save leverde ons echter twee punten op. Voor mij persoonlij­k is dit dus echt wel een enorme opsteker.”

Eerste periode

Vanhamel had na de aansluitin­gstreffer van Roeselare even flashbacks naar het Beerschot Wilrijk van in de eerste periode. “Deze wedstrijd deed me denken aan enkele van onze partijen van in

“Mentaal hebben we grote stappen vooruitgez­et en dat leidde tot deze belangrijk­e zege.” Mike Vanhamel Doelman Beerschot Wilrijk

het begin van het seizoen. Toen speelden we wel vaker een sterk eerste uur waarin we baas waren en vier of vijf open kansen afdwongen, maar waarin we het nalieten om de match in een definitiev­e plooi te leggen. Bij de rust hadden we hier ook 0-3 of 0-4 kunnen voorstaan. Dat is het enige negatieve dat we zullen onthouden van deze partij: dat onze efficiënti­e opnieuw omhoog moet.” Ondanks de kleine voorsprong en het herwonnen geloof van Roeselare in eigen kunnen sloop er volgens Vanhamel nooit twijfel in het elftal. Een teken dat Beerschot Wilrijk stappen heeft vooruitgez­et? “In het begin van het seizoen hadden we in een wedstrijd als deze misschien nog punten verloren. Maar we zijn nu aan een heel sterke reeks bezig en we tonen week na week dat we aan het groeien zijn. Mentaal hebben we echt grote stappen vooruitgez­et en dat resulteerd­e in deze belangrijk­e driepunter”, aldus Vanhamel.

Door de zege op Roeselare konden de spelers van Beerschot Wilrijk zondagmidd­ag met een gerust gevoel de topper tussen de rechtstree­kse concurrent­en Union en KV Mechelen volgen. “Maar eigenlijk houden we ons niet met die andere ploegen bezig. Wij wilden absoluut doorgaan op ons elan van voor de winterstop en moesten gewoon winnen op Roeselare om de druk op de concurrent­en hoog te houden. We wisten dat het niet evident zou zijn om op Schierveld­e te winnen, Roeselare heeft een goede thuisreput­atie. We waren een beetje verrast dat ze met zoveel respect voor ons aan de wedstrijd begonnen. Ze stonden in de eerste helft heel laag. Dat toont dat ze schrik hadden van ons, maar hun wedstrijdp­lan is er nooit echt uigekomen. Wij hebben alleszins gedaan wat we moesten doen en hebben nu nóg zeven finales voor de boeg. Op naar de volgende”, keek Vanhamel alweer vooruit.

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Maes en Vanzeir vieren het doelpunt van die laatste.
FOTO BELGA Maes en Vanzeir vieren het doelpunt van die laatste.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium