- HUGO FRET

Koos voor de logische elf, moest tijdens de match noodgedwon­gen twee spelers wisselen met (kleine) blessures.

De Nederlande­r had het niet altijd bij het rechte eind, maar trok consequent kaarten.

“Hoewel we moesten bibberen tot het einde, hebben we verdiend gewonnen”, oordeelde coach Stijn Vreven.

“Het was voor ons wel een dramatisch­e avond wat efficiënti­e betreft. Als je bij een 0-2-voorsprong in de laatste seconden van de eerste helft een

krijgt op 0-3, moet je die afmaken. Kort na de rust kregen we nog open kansen om Roeselare definitief uit te tellen, maar dat derde doelpunt viel niet.”

“Je weet dat elke ploeg in 1B gevaarlijk is op stilstaand­e fasen, zodat je, ook al geef je geen kansen weg, altijd een tegendoelp­unt kunt incasseren. Zo gebeurde het ook dat Roeselare, ondanks het feit dat we pas in de laatste minuut een kans weggaven, toch de aansluitin­gstreffer lukte. Eens

tweehonder­dprocentka­ns de 1-2 op het bord begon de thuisploeg opnieuw te geloven in haar kansen en alles of niets te spelen. Zo hadden we in de slotsecond­en nog een fantastisc­he redding nodig van onze doelman Mike Vanhamel om geen puntenverl­ies te lijden.”

“We hebben al bij al een degelijke wedstrijd gespeeld en zijn de winnaar van het weekend. De concurrent­en blijven onder druk. We zijn individuee­l en als groep gegroeid in vergelijki­ng met onze vorige uitwedstri­jd bij Roeselare die we kansloos verloren. We zetten met 23 op 27 een sterke reeks neer. De competitie in 1B heeft slechts één doel: promoveren. Willen we dat doel bereiken, dan moeten we toch nog leren wedstrijde­n te beslissen. Daarvoor hamer ik al een heel seizoen op efficienti­e, rendement en killersmen­taliteit. Slagen we daarin, dan gaan we meedoen voor promotie of er toch kort bij zijn.”

“Wij moeten het als ploeg vooral hebben van voetballen­d vermogen. Na het tegendoelp­unt van Roeselare gingen we op twee gedachten hinken en dat is altijd een slechte raadgever. Sommigen wilden de 1-2 voorsprong over de streep trekken door te verdedigen, anderen wilden blijven aanvallen op zoek naar een derde treffer. Hierdoor vergaten we te voetballen, iets wat we altijd 90 minuten moeten proberen te blijven doen. Dat we door het uitvallen van De Mets en Van Hyfte ons middenveld moesten herschikke­n, kan deels als verontschu­ldiging gelden. Dit alles leert ons dat er veel werk aan de winkel blijft.”