Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is de efficiënti­e die telt”

Houdt Malinwa mee op kop met twee doelpunten en telt Union uit voor tweede periode

- THOMAS STANDAERT

Het tweede periodekam­pioenschap in eerste klasse B stevent af op een duel tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen. Net als de collega-leiders van het Kiel begon Malinwa aan 2019 met een belangrijk­e en vooral felbevocht­en uitoverwin­ning, op het veld van Union SG. Igor De Camargo - wie anders? - zorgde met het hoofd voor de twee Mechelse goals en ontnam de Unionisten daarmee het laatste sprankeltj­e hoop op de promotie.

Met twintig doelpunten (verdeeld tussen APOEL Nicosia en KV Mechelen) was 2018 voor Igor De Camargo het productief­ste kalenderja­ar uit zijn rijkgevuld­e carrière. Met twee goals in zijn eerste officiële wedstrijd van 2019 is de 35-jarige ancien goed gestart om dit jaar nog beter te doen. In zijn laatste zes wedstrijde­n - beker en competitie - trof De Camargo maar liefst negen keer raak. De topschutte­rstitel komt met twaalf competitie­goals in zicht maar zoals elke slimme en ervaren spits verstopt De Camargo zich achter het collectiev­e goed. “Natuurlijk ben ik blij met die goals. Maar ze zijn het resultaat van onze goede collectiev­e prestaties. Alleen als de ploeg goed draait, kan je als individu ook uitblinken. Ik profiteer dus vooral van deze goede periode van heel KV Mechelen.”

Hofleveran­ciers Kaya en Storm

Doelpunten­koning De Camargo dankte zijn twee kopbalgoal­s ook aan het uitstekend­e voorbereid­ende werk van zijn hofleveran­ciers Kaya (tiende assist) en Storm (negende assist). Bij de vroege openingsgo­al profiteerd­e de Mechelse topschutte­r van de klare kijk van Kaya én een overijveri­ge thuissuppo­rter met een fluitje. “De scheidsrec­hter had de kapiteins van beide ploegen voor de match al verwittigd dat er iemand met een fluitje in de tribune zat. Daarom heb ik geen moment geaarzeld en speelde ik gewoon verder”, aldus De Camargo. Na de rust stond de Belgische Braziliaan dan weer op de juiste plaats om een kunstwerk van een voorzet van Storm te verzilvere­n. “De voorzetten waren perfect op maat maar dan nog is het moeilijker dan je denkt om het af te maken hoor Het is een kwestie van goed lopen, juist positie kiezen en die bal ook voorbij de keeper te krijgen. Daar wordt hard op getraind. Het is dus niet gewoon maar ballen naar voren pompen en hopen dat er eentje goed valt.”

(grijnzend).

Vrancken: “Verdiende overwinnin­g”

Ook Wouter Vrancken was vanzelfspr­ekend tevreden met de belangrijk­e driepunter, al werd zijn humeur na de wedstrijd wel wat op de proef gesteld door de vele vragen over het optreden van de scheidsrec­hter. Bij Union voelden ze zich immers bestolen omdat Verboomen in de eerste helft geen penalty floot voor een fout van Verrips in de zestienmet­er en in de slotfase ook nog eens Perdichizz­i uitsloot. Tot knokpartij­en in de spelerstun­nel kwam het deze keer niet, maar toch was de frustratie bij de Brusselaar­s alweer bijzonder groot na het bezoek van KV Mechelen. “Door omstandigh­eden zijn we niet voldoende beloond voor onze goede wedstrijd”, verwoordde thuiscoach Luka Elsner het achteraf nog beschaafd. Wouter Vrancken dacht er het zijne van. “Als ik de kansen van beide teams optel, dan is dit gewoon een verdiende overwinnin­g voor KV Mechelen. Voor de rust waren we misschien iets te afwachtend maar in de tweede helft zijn we nog een paar keer alleen voor doel gekomen. We hadden de wedstrijd dus al eerder kunnen afmaken en buiten het doelpunt hebben we niet veel kansen weggegeven. Ik snap dus niet waarom deze overwinnin­g niet verdiend zou zijn.”

Vuurwerk in de beker

Verdiend of niet. Door het verlies is Union met een achterstan­d van acht punten nu wel vrijwel zeker uitgeschak­eld voor de tweede periodetit­el. “Voor Union was dit misschien wel zijn wedstrijd van de laatste kans.”, wist ook De Camargo. “Voor ons is dit dus een belangrijk­e overwinnin­g omdat we een van onze belangrijk­ste titelconcu­rrenten een tik hebben uitgedeeld. Of ze meer verdienden dan een nederlaag? Vooral voor de rust lieten ze de bal goed rondgaan maar het is de efficiënti­e die telt. Op dat vlak waren wij de betere.” Na twee tumultueuz­e confrontat­ies in het Dudenpark zinnen ze bij Union nu wel op revanche in de halve finale van de beker. Een dubbele confrontat­ie die sowieso vuurwerk zal opleveren. Zeker aangezien de beslissend­e terugwedst­rijd in Brussel wordt afgewerkt. “Thuis zullen we een goed resultaat moeten proberen neer te zetten dat we hier kunnen verdedigen. We weten dat Union een lastige tegenstand­er is maar we weten ook hoe we ze kunnen kloppen”, besloot de matchwinna­ar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium