Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Frank Arnesen, de wandelende onderhande­laar

-

“Het is Hein Vanhaezebr­ouck die me deze zomer is komen zeggen dat ik weg moest. Pas op, ik zeg niet dat het aan hem lag. Misschien was hij slechts de boodschapp­er, maar ik heb op dat moment niet veel vragen gesteld. Uiteindeli­jk was ik blij met die transfer naar Nantes.”

Je ziet het dus als een zege dat Anderlecht je terugwilde en niet als gezichtsve­rlies?

“Ik zal op tafel slaan als dat nodig is. Ik praat veel, want leiderscha­p zit in mij. Maar ik zal vooral op het veld het voorbeeld geven. Ik zal altijd als eerste naar het front gaan.”

Hoe is het eigenlijk met je kapotte knie?

“Perfect. De jongste zes maanden miste ik geen enkele training. Zelfs als er twee oefensessi­es op een dag waren, was ik present en bij Halilhodzi­c was het echt keihard labeur. Het is twee jaar geleden dat ik dat nog aankon en ik had nooit gedacht dat dit gevoel zou terugkeren. Daarvoor moet ik Nantes ook bedanken.”

Opvallend beeld op stage: Frank Arnesen (62), de nieuwe sportief directeur die tijdens de trainingen constant rond het veld wandelt. Aan een behoorlijk tempo zelfs. Daarbij is de Deen voortduren­d aan het onderhande­len. Hij hangt aan de telefoon of overlegt met Marc Coucke, die dan meewandelt.

“Door een kapotte knie kan ik niet meer hardlopen”, zegt Arnesen. “Dat is al van mijn 43e geleden, maar om fit en slank te blijven wandel ik elke dag twee uur. Soms ben ik al om half zeven ’s morgens op pad voor een uurtje en ondertusse­n doe ik telefoontj­es. Er worden mij tot 20 spelers per dag aangeboden.”

Dat laatste wil Anderlecht inperken. Paarswit lanceert een digitaal platform waar makelaars zich kunnen registeren en hun spelers zo kunnen voorstelle­n. Dat moet dan niet meer gebeuren via telefoontj­es, emails of WhatsApp.

“Dat is allemaal zo chaotisch. We krijgen dat allemaal niet verwerkt en daardoor missen we opportunit­eiten”, aldus Michael Verschuere­n. “Dat platform is dus vooral een ad ministrati­eve vereenvoud­iging en we zien ook direct of we te maken hebben met erkende makelaars.”(jug)

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium