Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Einde van een mindere periode”

- (pni)

Rupel Boom heeft het nieuwe jaar goed ingezet met een mooie overwinnin­g en zorgde voor de eerste thuisneder­laag van het seizoen voor tegenstand­er Châtelet. De Steenbakke­rs haalden het met 2-3. Lennard Hens nam twee van de drie goals voor zijn rekening.

De verre busreizen braken Rupel Boom dit seizoen al vaak zuur op. Er werd onder meer verloren op Luik, Thes en Virton. “Dan duurt het lang alvorens je terug in Boom bent. Gelukkig pakten we nu wel een keer de drie punten en dus was er volop ambiance op de bus”, vertelt doelpunten­maker Lennard Hens.

De Boomse middenveld­er wist maar liefst twee keer te scoren. Eerst met een knap schot van buiten de zestien, later met de stilaan kenmerkend­e zwieper op vrijschop. “Ik ben blij dat ik nog eens beslissend kon zijn voor de ploeg, want ik kom uit een mindere periode. Mijn laatste wedstrijde­n voor de winterstop waren niet goed. Ik lag erop gebrand om het nieuwe jaar in te zetten met een knalpresta­tie en dat is me gelukt”, aldus Hens.

Het was zwoegen en zweten voor de drie punten. De 2-3 viel pas in de extra tijd. “Het was op het nippertje, maar dat zijn de mooiste overwinnin­gen. Ik denk dat het schot van Yannick Put zelfs een beetje afweek, dus we hadden het geluk aan onze zijde”, zegt Hens. “De overwinnin­g was dubbel en dik verdiend, daar bestaat niet de minste twijfel over. We kwamen voor rust al twee keer op voorsprong, maar gaven die telkens weer uit handen. Châtelet kwam na rust al snel met tien te staan, maar leek stand te houden. Tot die laatste minuut dan. Dit zijn drie zeer belangrijk­e punten voor ons.”

Broodnodig­e punten ook, want onderin wint haast iedereen. “Alle ploegen onderaan het klassement zijn wakker geschoten. Rupel Boom kwam al snel op voorsprong wanneer Hens met een schot vanop twintig meter doelman Moriconi verschalkt­e. De reactie van de thuisploeg volgde snel en na onoordeelk­undig verdedigen bij Rupel Boom kon Thibaut gelijkstel­len. Hens scoorde nog voor rust een tweede keer, nu met een fraai geborsteld­e vrijschop. Opnieuw volgde de ontnuchter­ing snel, want Manzinga kon twee minuten later voor de 2-2 rustscore zorgen. We naderen tot op drie punten van de vierde plaats, maar Heist telt als veertiende ook amper zeven punten minder. In de komende weken treffen we Geel en Heist, dat worden cruciale matchen.”

Intussen wordt er ook al gepraat over volgend seizoen. “Iedereen weet dat ik

Rupel Boom was baas na de pauze, maar leek met één punt vrede te moeten nemen. Tot Yannick Put het in de extra tijd van net buiten de zestien probeerde. De bal week af en ging zo toch tegen de netten. graag in Boom ben en er gerust nog een aantal jaren bij wil doen. Maar ik ben einde contract en dat weten de andere clubs ook. We zien wel wat er uit de bus komt, dat houdt me nu nog niet echt bezig”, besluit Hens.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Doelpunten­maker Lennard Hens in actie.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Doelpunten­maker Lennard Hens in actie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium