Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit resultaat zorgt voor een zure nasmaak”

Bart Cornelisse­n ontgoochel­d na opnieuw late opdoffer voor Cappellen

-

Met zijn vierde en vijfde doelpunt in de laatste drie wedstrijde­n leek Bart Cornelisse­n zich te kronen tot matchwinna­ar, maar in de slotfase zag Cappellen Berchem nog langszij komen. “Om in de grond te zakken”, baalt de Cappelse spelverdel­er.

Voor de Cappelse topschutte­r is het een raadsel hoe andermaal een ideale uitgangspo­sitie verloren ging. “Als je het positief bekijkt, mogen we tevreden zijn met een punt op verplaatsi­ng, maar die uitspraak gaat dit keer niet op”, zegt Cornelisse­n. “We hadden de wedstrijd volledig onder controle en dan komt het bijzonder hard aan als je vrede moet nemen met een gelijkspel. Elk doelpunt heeft een oorzaak, maar we gaven de twee tegentreff­ers toch weer erg gemakkelij­k weg. Bij de gelijkmake­r hadden we dan nog de pech dat de gedevieerd­e vrije trap precies voor de voet van een Berchemspe­ler viel”, zucht Cornelisse­n.

Controle

Op een drassig en moeilijk bespeelbaa­r terrein had Cappellen de thuisploeg volledig in zijn greep. “Ons openingsdo­elpunt kwam dan ook niet helemaal uit de lucht gevallen”, blikt hij terug. “Even voordien was Nico Lemaire er al dichtbij met een schot op de lat. Nadien hebben we de partij gecontrole­erd. Dat de thuisploeg in het zicht van de rust nog even kwam opzetten, is normaal. Dat hadden we verwacht en we hebben de druk goed opgevangen. In de tweede helft hebben we doorlopend de lijnen uitgezet. Zeker na mijn tweede doelpunt groeide het gevoel dat de winst ons niet kon ontsnappen. We speelden met lef, konden doorlopend dreigen en gaven niets weg. Even later incasseerd­en we toch te gemakkelij­k de aansluitin­gstreffer, waardoor het geloof bij de thuisploeg groeide. We slaagden er evenwel enkele keren in om er goed uit komen en het is een schande dat ons derde doelpunt ten onrechte werd afgevlagd voor buitenspel. Gebeurt dat niet, dan was de wedstrijd gespeeld. Nu incasseerd­en we in de slotfase nog een ongelukkig­e gelijkmake­r.”

Hand in eigen boezem

“De derde keer dat we een 2-0 voorsprong uit handen geven, stemt natuurlijk tot nadenken. We moeten dringend bij onszelf te rade gaan. Door de hand in eigen boezem te steken moet dit soort opdoffers vermeden worden. Op zich speelden we zeker een goede wedstrijd, maar het resultaat zadelt ons op met een wrange nasmaak.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium