Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ons verhaal is nu wel zeker over and out”

Gebrek aan efficiënti­e breekt Sint-Job heel zuur op in slotfase, degradatie lijkt een feit

- (lver)

Sint-Job verloor zondagnami­ddag de wedstrijd van de laatste kans tegen Branddonk. Ondanks veldoverwi­cht en de betere kansen, vooral in de eerste helft, werden de laatste tien minuten de thuisploeg fataal. “We waren vandaag weer niet efficiënt genoeg”, aldus Sint-Job-speler Peter Janssens.

“Dit komt kei hard aan,” steekt Peter Janssens zijn ontgoochel­ing niet weg. “Op basis van wat we in de eerste helft brachten, dacht ik echt dat we deze wedstrijd gingen winnen. Helaas waren we vandaag weer niet efficiënt en zonder doelpunten kan je niet winnen.”

De ervaren spits had het niet makkelijk, maar kreeg na twintig minuten een grote kans. “Nino Somers stuurde me mooi weg. Ik legde de bal voor mijn goede voet, maar mijn schot werd nog net afgeblokt door een verdediger. Voor het overige waren het veel lijf-aan-lijfgevech­ten en kwam ik weinig aan de bal.”

Naast die poging van Janssens kwam de thuisploeg nog drie keer in een kansrijke positie. “Een beetje het verhaal van het seizoen. We voetballen goed tot aan het doelgebied van de tegenstand­er, maar dan stokt het”

De bezoekers daarentege­n rondden hun eerste kans in de tweede helft wel af. “We worden koud gepakt bij hun eerste tegenaanva­l. Dat brak onze mentale veerkracht en uiteindeli­jk moesten we de kelk tot op de bodem ledigen.”

Voor Sint-Job wordt het nu zaak om zich nog elke week op te laden. “Ons verhaal in eerste provincial­e is nu wel zeker

We gaan nog elke week het beste van onszelf geven. Hopelijk kunnen we hier en daar nog wat punten pakken. Het lukt ons nog steeds om met goede moed aan de match te beginnen, maar eens we op achterstan­d komen, wordt het met de week lastiger”, besluit Janssens.

out.

over and De thuisploeg eiste meteen het balbezit op en speelde de eerste kansen bij elkaar. J. Stojanac, Janssens en Heuten zagen hun pogingen keer op keer afgeblokt worden door de Branddonks­e verdedigin­g. Vlak voor de rust devieerde Smits aan de overzijde een bal in de voeten van Poelmans, maar de doelman was bij de pinken om zijn fout te herstellen. De tweede helft had minder om het lijf. Genar kreeg nog een goede kans voor de thuisploeg, maar miste. Bij de eerste tegenaanva­l was het raak. Vervloesem bediende de ingevallen Vos, die niet twijfelde en scoorde. De thuisploeg zakte in elkaar als een pudding en Jansen en Poelmans legden de eindcijfer­s vast.

?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelers van Sint-Job werden moedeloos toen Vos in het slot de 0-1 scoorde.
FOTO KOEN FASSEUR De spelers van Sint-Job werden moedeloos toen Vos in het slot de 0-1 scoorde.