Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als we hadden verloren, was het boeken toe”

FC Ekeren van aanvoerder Joren Dingemans pakt punt na zwakke eerste helft

- QUINTEN VAN DEN BROECK (kugu) (qvdb)

Na zes nederlagen op rij behaalde FC Ekeren tegen Willebroek­se nog eens een punt (1-1), al schiet het daar in het klassement niet veel mee op. “Met dit resultaat kunnen we niet tevreden zijn”, aldus Ekerenaanv­oerder Joren Dingemans.

“Er zat zeker meer in”, zegt de middenveld­er. “In de tweede helft werd duidelijk dat we fysiek veel sterker waren dan Willebroek­se, dat na de rust eigenlijk niet meer in het spel voorkwam. Maar zoals wel vaker al gebeurde, lieten we het helemaal afweten in de eerste helft. We waren veel te onrustig aan de bal, met veel balverlies tot gevolg. Daar kwam nog eens bij dat we niet scherp genoeg aan de wedstrijd begonnen, waardoor Willebroek­se zijn voetbal kon spelen. Dom, want ondanks het feit dat Willebroek­se samen met ons laatste staat, beschikt het met jongens als M’Faume en Chimedza over genoeg voetballen­de kwaliteite­n om het elke ploeg moeilijk te maken. Toen Willebroek­se vlak voor rust op voorsprong kwam, zag het er niet goed uit voor ons. Gelukkig konden we de scheve situatie in de tweede helft rechtzette­n. Als we hadden verloren, was het boeken toe.”

Aanvaller en redder in nood Niels Lambrechts, die met zijn doelpunt nog een belangrijk punt uit de brand sleepte, deelt de mening van zijn aanvoerder.

“Een gelijkspel is niet waar we op hadden gemikt, maar het is nog altijd beter dan verliezen”, zegt Lambrechts. “Onze eerste helft was inderdaad niet goed. We speelden met één spits en het was de bedoeling dat Dingemans en ik voor de aansluitin­g zorgden. Dat kwam er niet echt uit. Na de rust zijn we met twee spitsen gaan spelen en dat had meteen resultaat. Al Balahi ging op rechts zijn man voorbij en bracht de bal goed voor doel. Ik kon hem in één tijd in het zijnet deviëren. Een mooi doelpunt, al is het jammer dat het geen drie punten oplevert.”

En zo komt Ekeren stilaan in vieze papieren te zitten. “Als we de degradatie willen vermijden, zullen we de komende twaalf matchen het onderste uit de kan moeten halen. Gelukkig is de sfeer nog goed. Dat we op en naast het veld een hechte groep vrienden zijn, blijft ons sterkste wapen.”

maar op de thuisgoali­e stuitte. Meteen na de pauze verdubbeld­e Leest de voorsprong, toen Stevens op aangeven van Verbruggen kon scoren. Brasschaat reageerde nog via Rennen, die een vrijschop met het hoofd in doel verlengde, maar verder kwam het niet meer. De bezoekers namen in de eerste helft het meeste initiatief, maar dat leverde geen grote kansen op. Een schot van Van Malder ging hoog over en de poging van Osagie was te zwak om thuisdoelm­an Gysels te verontrust­en. Vlak voor de rust was het toch raak. De Smet stuurde M’Faume in de diepte, die vlot voorbij Rutten ging en scoorde. Een halfuur voor tijd bracht Lambrechts de bordjes