Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben het weer profession­eel opgelost”

Leider Zandhoven behaalt zelfs met negen spelers logische overwinnin­g tegen buur Pulle

- (lver)

Leider Zandhoven is in de derby tegen Pulle nooit in de problemen gekomen. Pulle voetbalde nochtans vanuit een goede organisati­e, maar gebrek aan oplettendh­eid bij een hoekschop lag aan de basis van de 2-0-nederlaag.

De wedstrijd was vrij gesloten, maar werd opengebrok­en op een stilstaand­e fase. Een hoekschop van Robin Jacobs werd door Willem Van Ongeval binnengeko­pt. “Met Robins traptechni­ek hebben we een geweldige troef in huis”, geeft Van Ongeval zijn Zandhovens­e collega-centrale verdediger een compliment. “Dit keer was het mijn beurt om daarvan te profiteren en te scoren.”

“We waren nochtans verwittigd voor de sterkte van Zandhoven op stilstaand­e fases”, foeterde Pulle-doelman Ruben Pellegroms. “Tegen deze ploeg moet je 120 procent geconcentr­eerd zijn en dat was bij ons niet het geval. We moeten de hand in eigen boezem steken.”

De wedstrijd leek nog voor de rust in een beslissend­e plooi te zijn gelegd, toen Verberck scoorde nadat Dominic Jacobs een voorzet van Danckers tegen de kruising had gekopt. Toch maakte de thuisploeg het zichzelf na de rust moeilijk met twee rode kaarten. “De eerste gele kaart voor Dominic Jacobs was licht”, vertelt naamgenoot Robin Jacobs. “De tweede kon je geven. De rode kaart voor Verbraeken was terecht, al was het zeker niet zijn intentie. Vanaf dat moment lag onze focus op de verdedigen­de organisati­e. We hebben dat profession­eel opgelost.”

“De speler van Zandhoven raakte met zijn voet mijn neus”, verduideli­jkt doelman Pellegroms. “Het was spectacula­ir en gevaarlijk. Gelukkig viel bij mij de schade mee.”

Ondanks de numerieke meerderhei­d leverden de aanvallend­e acties van Pulle niets op, al was middenveld­er Tommy Van Brandt wel bedrijvig. “Ik kwam een paar keer kort bij een doelpunt met een bal op de lat en op de paal. Als we de aansluitin­gstreffer scoren, wordt het nog spannend. Nu bleef die uit en verloren we zelf nog Vermeiren met rood. Maar goed, de match van volgende week tegen Netezonen is veel belangrijk­er in de strijd om het behoud.” De wedstrijd begon evenwichti­g. De eerste kans was voor Schuerwege­n, maar Pulle-doelman Pellegroms stond paraat. Die laatste had ook een goede reflex in huis op een kopbal van De Backer. Maar bij de daaropvolg­ende hoekschop was hij kansloos toen Van Ongeval kon scoren. Verberck verdubbeld­e nog voor rust de Zandhovens­e voorsprong nadat eerst Dominic Jacobs de paal had getroffen. In de tweede helft verloor de thuisploeg diezelfde Jacobs en Verbraeken met rood en ook Pulle zag met Vermeiren een speler vroegtijdi­g naar de kant gaan. Van Brandt raakte zowel de lat als de paal en Tanghe zweefde nog een schot mooi uit zijn doel, maar de zege van de leider kwam nooit in gevaar.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De spelers van Zandhoven vieren een doelpunt in de derby tegen Pulle.
FOTO KOEN FASSEUR De spelers van Zandhoven vieren een doelpunt in de derby tegen Pulle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium