Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Toch ben ik enorm fier op onze ploeg”

Jesse De Bremaeker en co. zijn maatje te klein voor Nederlands­e kampioen

- (lwi)

Geen Europacupw­inst voor Boeckenber­g. Zoals verwacht moest de Antwerpse ploeg zaterdagav­ond in de finale in Kortrijk het hoofd buigen voor het Nederlands­e TOP/Solar, dat met 31-16 meer dan een maatje te groot was.

Veel hoop op winst in de finale had Boeckenber­g ook niet. De Antwerpena­ars waren eigenlijk al blij dat ze de finale hadden gehaald. Met moeizame wedstrijde­n tegen het Engelse Trojans (13-12) en het Turkse Marmara (16-13) was het parcours in Kortrijk allesbehal­ve van een leien dakje verlopen.

Maar de finale werd dus toch gehaald, alleen was de Nederlands­e kampioen TOP/Solar Compleet daarin duidelijk een maatje te groot. Ze wonnen met 31-16 en pakten zo hun derde Europacup op rij.

“Natuurlijk is dit een teleurstel­ling”, zegt Jesse De Bremaeker. “Zo’n finale wil je altijd winnen, hè. Toch ben ik enorm fier op onze ploeg. We hebben al veel samen meegemaakt, al veel gewonnen. En ja, nu zijn we samen ten onder gegaan. Zo simpel is het.”

Ook coach Davor Duronjic moest toegeven dat zijn ploeg de wet van de sterkste had moeten ondergaan. “Wat de oorzaak was van ons verlies? Een aantal spijtige balverliez­en en een bal die niet altijd wou rollen. We begonnen nog goed, liepen zelfs 2-4 uit, maar vanaf het tweede kwart begon het stroever te draaien. Zo begonnen de Nederlande­rs meer en meer afstand te nemen en kregen we nog een flink pak slaag.”

Tijdens de voorrondew­edstrijden had Boeckenber­g enkele jongeren al een kans gegeven om zich te meten met de internatio­nale top.

Zo kreeg de 18jarige Lisa Van Gorp, overgekome­n van

Vobako, een kans na haar goede prestaties in de eigen competitie. Van Gorp bedankte voor het ver-

trouwen door tegen het Portugese Benfica liefst drie keer scoren. “Ik vind het bijzonder fijn dat ik van de coach een kans heb gekregen. Dit geeft me een enorme kick om nog beter te doen.”

 ?? MARCO SPELTEN FOTO ACTIEFOTOG­RAFIE.NL ?? De spelers en speelsters van Boeckenber­g pronken met hun zilveren medaille.
MARCO SPELTEN FOTO ACTIEFOTOG­RAFIE.NL De spelers en speelsters van Boeckenber­g pronken met hun zilveren medaille.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium