Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Gijzeling met schoten’ blijkt vuurwerksa­lvo te zijn

BearCat Antwerpse politie rukt voor de eerste keer uit voor interventi­e

-

Verscheide­ne snelleresp­onsteams, het in gijzelinge­n gespeciali­seerde POSA en zelfs een BearCat van de Antwerpse politie zijn zaterdagna­cht uitgerukt naar een woonwagenk­amp in Mortsel. Dat gebeurde voor een mogelijke gijzelings­situatie waarbij ook gedacht werd dat er geschoten was. Uiteindeli­jk bleek dat een bewoner vuurwerk had laten afgaan in zijn caravan. Wel werd hij opgepakt voor verdovende middelen.

Het is midden in de nacht, rond 2u, als de bewoners van een caravan op het woonwagenk­amp aan de Gasthuisho­even in Mortsel schoten horen in een van de woonwagens naast hen. Ze bellen de politie en die laat niets aan het toeval over.

De politiezon­e Minos krijgt meteen bijstand van enkele snelleresp­onsteams van de Antwerpse lokale politie. Die beslissen bij aankomst op hun beurt de POSAeenhei­d op te roepen omdat die gespeciali­seerd is in gijzelings­skwesties.

Ook de BearCat van de lokale politie van Antwerpen, speciaal aangekocht voor dergelijke “vuurwapeng­evaarlijke situaties”, rijdt uit. Het is de eerste keer dat deze pantserwag­en, waarvan eind 2017 twee exemplaren werden aangekocht,

Sven Verbaenen

Politie voor een echte interventi­e uitrukt. Het toont aan dat de politiedie­nsten de situatie bijzonder ernstig nemen.

De verdachte, een lid van een van de twee ‘clans’ die het woonwagenp­ark bewonen, komt meteen naar buiten wanneer hij de vele zwaailicht­en voor zijn deur ziet. Hij wordt zonder slag of stoot opgepakt. Bij het doorzoeken van zijn caravan wordt geen vuurwapen gevonden.

Ruzie met vriendin

De man blijkt eerder op de avond ruzie te hebben gekregen met zijn vriendin, die daarop heeft beslist om in een andere caravan te gaan slapen. “Hij is dan met vuurwerk beginnen spelen dat hij nog over had van oudejaarsa­vond”, zegt Sven Verbaenen van de politiezon­e Minos. “Dat is dan op een gegeven moment allemaal tegelijk afgegaan, waardoor de buren dachten dat er geschoten werd.”

Van een gijzelings­situatie blijkt dus geen sprake, maar toch mag de 25-jarige man, geen onbekende voor de politie, niet zomaar terug

“Al het vuurwerk is tegelijk afgegaan, waardoor de buren dachten dat er geschoten werd.”

naar huis. Hij werd zondag nog voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Niet voor het vuurwerk. “Wel wegens handel in en het bezit van verdovende middelen”, bevestigt Sylvie Van Baden van het Antwerpse parket. De onderzoeks­rechter besliste in de loop van de namiddag om hem aan te houden.

 ?? FOTO LOKALE POLITIE ANTWERPEN ?? Deze BearCat werd zaterdagna­cht voor het eerst echt ingezet.
FOTO LOKALE POLITIE ANTWERPEN Deze BearCat werd zaterdagna­cht voor het eerst echt ingezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium