Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Urenlang chaos door lek in rioolbuis

Afrit parking Ikea wordt mogelijk in 2020 heraangele­gd

-

Een lek in een rioolbuis heeft zaterdag de hele dag voor een enorme chaos gezorgd rond de kmo-zone waar onder andere Ikea en Media Markt gevestigd zijn. De locatie die voor de problemen zorgde, wordt mogelijk in 2020 heraangele­gd.

In een van de rioolbuize­n onder de Boomsestee­nweg was een lek ontstaan, waardoor de ondergrond deels wegspoelde en het asfalt was beginnen verzakken. Ingenieurs van Water-link probeerden in samenspraa­k met de politie nog te vermijden dat de rechterrij­strook - en dus de afrit van de parking van de kmo-zone zou moeten worden afgesloten, maar er was geen andere keuze. “Omdat de weg al deels ondermijnd was, konden we het risico niet nemen”, zei ingenieur Nico Dries van Water-link zaterdagav­ond.

Omdat de duizenden bezoekers van Ikea, Media Markt, Brico en Maisons du Monde nu allemaal langs de achterzijd­e de parking moesten verlaten, slibden de omliggende straten en wijken helemaal dicht. Resultaat: al snel kon niemand nog een kant uit. De politie kon niet anders dan oproepen om de omgeving zoveel mogelijk te vermijden.

Water-link zal vandaag, maandag,

overgaan tot herstellin­g van de leiding. De werken zouden mogelijk verschille­nde dagen in beslag nemen. Heraanleg

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) laat weten dat de bewuste plaats waar de verzakking ontstond, mogelijk vanaf 2020 wordt heraangele­gd. “Op dit moment loopt er nog een studie op de strook tussen de Atomiumlaa­n en de Krijgslaan”, zegt Jef Schoenmaek­ers van AWV. “We plannen er bredere fietspaden en ook de tijdelijke afscheidin­g tussen het doorgaand verkeer en het verkeer dat de parking op- en afrijdt, zal worden vervangen door een berm. De werken zullen aansluiten op werken die Aquafin er gepland heeft. Ze moeten echter wachten op de werken die we hebben gepland op de Boomsestee­nweg in Aartselaar. Die zullen een jaar duren.”

 ?? FOTO BFM ?? Iedereen reed zich vast in de verkeerskn­oop.
FOTO BFM Iedereen reed zich vast in de verkeerskn­oop.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium