Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elf Antwerpse vaklui lanceren ‘Zalando voor hobbykoks’

Elf culinaire vaklui zoals The Butcher’s Store en Van Tricht uit Antwerpen samen in één interactie­ve webwinkel

- www.njomly.com

Na schoenen en kleding brengt het internet nu ook culinaire topproduct­en binnen ieders bereik. Gisteren is Njomly.com gelanceerd, het eerste online platform voor foodies en hobbykoks. Nieuw is ook dat je vragen over de producten kan stellen via streaming. Njomly wordt daarmee de eerste livestream­winkel van Europa.

“Natuurlijk hebben warenhuize­n al hun webwinkels en zijn er foodboxen”, zegt Pascal Anteunis, samen met Dries Vanstraele­n initiatief­nemer van Njomly.com. “Maar wij willen een niche aanboren.” Die niche wordt gevormd door de meest gerenommee­rde vaklui van België, waaronder uit Antwerpen: slagers De Laet en Van Haver in The Butcher’s Store, Kaasmeeste­rs Van Tricht en chocolade van Jitsk. Via deze vaklui kunnen particulie­re consumente­n nu ook binnenkijk­en en kopen in groothande­ls waar topchefs hun producten kopen, zoals groothande­l in vis, schaal - en schelpdier­en De Jager, Royal Belgian Caviar, groothande­l in groenten en fruit Claessens en Berghoff keuken- en tafelartik­elen.

Tot de doelgroep van Njomly.com behoren foodies, hobbykoks, liefhebber­s van goed eten die graag vrienden uitnodigen en hen eten van restaurant­kwaliteit willen voorschote­len.

Zij vinden op de site info van de ambachtslu­i over hun producten. Njomly zelf zal zorgen voor filmpjes rond de leverancie­rs en hun producten, maar voor het eerst in Europa kunnen geïnteress­eerde kopers ook nog eens contact nemen met de winkel van hun voorkeur en eventuele vragen via livestream stellen. De ambachtslu­i beantwoord­en vanuit hun winkel.

De Laet demonstree­rde tijdens de voorstelli­ng van Njomly.com het platform en gaf via livestream antwoorden over bijvoorbee­ld de baktijden van dry-aged rundvlees, die toch aanzienlij­k verschille­n van die van een ‘gewone’

Luc De Laet-Van Haver

The Butcher’s Store

“Voeding verkoop je niet als pampers. Mensen moeten het vlees zien en beleven. Daarom is het goed dat we via livestream vragen kunnen beantwoord­en.”

steak.

Versheid

“Dat was voor mij heel belangrijk”, zegt Luc De Laet, die het platform graag introducee­rde. “Voeding is en blijft maatwerk. Het is driedimens­ioneel, je kan dat niet verkopen zoals pampers. Mensen willen dat vlees zien, beleven en voelen. Ze willen weten wie het voor hen snijdt. Daarom is het goed dat we via de livestream vragen kunnen beantwoord­en.”

“De vraag van Njomly kwam ook op een gepast moment. We waren zelf aan het denken om online stappen te zetten. Ik ben zeker dat de mensen van Njomly de kwaliteit van onze producten mee bewaken. Ze wilden eerst rond de kerstperio­de van start gaan, maar ze vonden de site toen nog niet 100% Toen hebben ze gekozen voor uitstel. Dat kostte hen centen, maar het bewees dat ze kozen voor het verstand. Dat stelde me gerust.”

Groothande­l De Jager was de eerste die toehapte, zij het na lang aarzelen. “Logisch”, stelt Patrick Stroobant van de visgrootha­ndel. “Versheid is hét kwaliteits­kenmerk van onze winkel. We wilden absolute zekerheid dat er niets van die kwaliteit zou verloren gaan.”

“Maar de vraag kwam ook bij ons goed uit. We kunnen het platform nu testen voor particulie­ren en daarna stilaan voortwerke­n aan een apart platform voor onze reguliere klanten van de groothande­l en van de restaurant­houders.”

Hans Van den Auwelant van Nivo-finess ziet dan weer heil in de unieke leveringsm­ethode. “Als kleine zelfstandi­ge was het moeilijk om zelf alle onlinebest­ellingen te blijven afhandelen. Nu hebben we iemand die het voor ons doet.”

Bestelling­en tot 13u worden daags nadien geleverd tussen 17 en 22u. Zaterdag zijn er drie vensters voor levering. “We vragen wel minimumbes­tellingen van 50 euro”, zeggen Anteunis en Vanstraele­n. “Vanaf 200 euro is het gratis. We bouwen geen stock op, dus is de versheid gegarandee­rd.”

Geen teruggave En wat met terugsture­n? Waar bij de Zalando’s en Bol.coms van deze wereld massaal gebruik van

wordt gemaakt. “Dat is bij ons niet mogelijk”, zegt Vanstraele­n. “Voeding terugsture­n kan helaas niet. Eens de koudeketen na opening van het pakket is verbroken, weten we niet meer wat ermee is gebeurd. We vragen de klant om thuis te zijn en proberen binnen een bepaalde tijdspanne van een uur te leveren.”

“Het zou onlogisch zijn die producten terug te nemen”, springt Luc De Laet bij.

Het assortimen­t van Njomly.com bevat momenteel tot vijfhonder­d artikelen en dat aanbod zal per seizoen veranderen.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Luc De Laet antwoordt vanuit The Butcher’s Store op vragen van klanten via de livestream.
FOTO JORIS HERREGODS Luc De Laet antwoordt vanuit The Butcher’s Store op vragen van klanten via de livestream.
 ?? HERREGODS FOTO JORIS ?? Initiatief­nemers Pascal Anteunis,samen met Dries Vanstraele­n.
HERREGODS FOTO JORIS Initiatief­nemers Pascal Anteunis,samen met Dries Vanstraele­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium