Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Topchef Viki Geunes neemt voor het eerst deel aan Antwerp Diner

- (jvb)

Het Antwerp Diner wordt zondag 10 februari voor de achttiende keer georganise­erd. Dat gebeurt opnieuw onder het motto ‘Wij zetten aids op het menu’. Verschille­nde Antwerpse chefs serveren er hun topgerecht­en om zo geld in te zamelen voor onderzoek en preventie van aids en HIV.

Achter het fornuis staan dit jaar tweesterre­nchef Viki Geunes van ’t Zilte, Bert-Jan Michielsen van sterrenres­taurant The Butcher’s Son, Dorota Makerewicz van J&M Catering, Francesco de Candia van Francesco & Julia, Dennis Broeckx van L’Épicerie du CirqueUnde­r The Palm Trees, Ingrid Neven van Pazzo, Seppe Nobels van Graanmarkt 13 en Nick Bril in naam van zijn nieuwe restaurant August, dat binnenkort opent.

Het is de eerste keer dat topchef Viki Geunes deelneemt. Hij brengt het totaal aantal aanwezige Michelinst­erren op drie. In feite heeft ook Nick Bril twee sterren, maar nog niet in zijn tweede restaurant.

Het hoogtepunt van de avond is de Antwerp Diner Tombola, met voor elk lot een prijs. Tussen de hoofdprijz­en: onder meer een allinreis naar Rhodos en een koksvest gesigneerd door alle chefs met waardebonn­en voor hun restaurant­s. Én Patrick Declerck van WM Gallery veilt een exclusieve mondharmon­ica uit de beginjaren van jazzlegend­e Toots Thielemans.

De vorige editie van Antwerp Diner bracht een recordbedr­ag op van 102.500 euro. De opbrengst gaat dit jaar naar SENSOA, Het Instituut voor Tropische Geneeskund­e en Tomorrow4I­sibani.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium